r
Nosalty Logó

Cukormentes hamis tiramisu kakaóval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nyuszimajom
Cukormentes hamis tiramisu kakaóval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

517
Kalória
12g
Fehérje
23.4g
Szénhidrátok
41.8g
Zsír
60.9g
Víz
164g
Koleszterin
1.7g
Rost
12.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3096 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 517 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    250.9 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2039.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    365.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1328 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 3096 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

  1. A tejet melegítsük fel bögrében, a mikróban, keverjünk el benne 1 ek. kakaóport, 1 ek. eritritet és a rum aromát, és öntsük át egy laposabb tálba, hogy bele tudjuk mártogatni a babapiskótákat.
  2. Verjük kemény habbá a tejszínt. Ehhez jó, ha előtte a hűtőben van egy órát. A felvert habot tegyük vissza a hűtőbe.
  3. Az egész tojásokat vízfürdő felett keverjük ki a maradék eritrittel. Addig melegítsük folyamatos kevergetés mellett, míg olyan meleg nem lesz, hogy ha beletesszük az ujjunkat, már nem tartanánk benne szívesen.
  4. A tojásos masszát vegyük le a vízfürdőről, és legmagasabb fokozaton habverővel keverjük, míg ki nem hűl. Sokáig tart. (Állványos robotgépek előnyben!) A végén keverjük bele a vanília kivonatot és az instant zselatint is.
  5. Keverjük el egy nagyobb tálban a mascarponét. Adjuk hozzá óvatosan a felvert habot, aztán a kihűlt tojásos masszát is.
  6. Mártsuk a piskótákat a kakaóba, és tegyük le egy rétegben az edény aljára. Vigyázzunk, ne ázzon szét, tényleg csak érintsük bele mindkét oldalát. Mint egy szivacs, így is sokat felszív.
  7. A piskótákra mehet egy réteg krém, majd megint piskóta és megint krém. (Nekem itt tele lett az edény. Ha magasabb az edényed, mehet bele még egy réteg.A tetején krém legyen.)
  8. Mehet be a hűtőbe dermedni. Dermedés után a tetejét szórd meg kakaóporral. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 15x25

Fiaim nem szeretik a kávés süteményeket. Én viszont ki akartam magam próbálni a tiramisu készítésben. Így született meg a gondolat: a kávét helyettesíteni kell. Mivel a gyerekek még kicsik, a különböző likőrök nem jöhettek számításba. Sajnos! Maradt a kakaó. Mivel épp fogyókúrán vagyunk, az amúgy sem túl kalóriaszegény összetevők mellé nem akartam még cukrot is keverni. Így ezt a 0 kalóriás, 0 GI-s eritrittel helyettesítettem. Féltem tőle picit, de teljesen jó lett, nincs mellék- vagy fura íze. Ettől persze még nem nevezném diétás sütinek. Ha viszont tudsz szerezni cukormentes babapiskótát, akkor kisebb mennyiségben akár vércukor diéta alatt is fogyasztható szerintem. Bár ennek, bevallom, most nem számoltam utána.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Citromisu

Tiramisu, a legismertebb, legjobb olasz sütikülönlegesség, mely citrommal készítve a legüdítőbb változat. Nemcsak nyáron, bármely évszakban elkészíthető!

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!