r
Nosalty Logó

Cukormentes barackos muffin zablisztből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukormentes barackos muffin zablisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1773 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2790.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    302 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    48 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    218 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    4701 micro
  • β-crypt
    451 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1031 micro
Összesen 1773 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kimérjük a tejet, és belefacsarunk egy kis citromlevet, félretesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  3. A lisztet, szódabikarbónát, sütőport, kardamomot és sót összekeverjük egy tálban.
  4. Turmixgépben összekeverjük a tejet (amit egy picit összehúzott a citrom), a tojást, erytritet, olajat (ennek egy része lehet vaj, ha jobban szereted az ízét) és vanília aromát.
  5. A lisztes és a folyékony hozzávalókat összedolgozzuk.
  6. Beleszórjuk a tésztába a mandulát (opcionális) és a sárgabarack darabokat.
  7. Teletöltjük tésztával a muffin formákat. A tetejükre szórunk egy kis erytritet (ettől ropogósabb lesz a tetejük) és néhány mandulaszeletet díszítésnek.
  8. 5 percig 220 fokon sütjük, utána még kb. 20 percig 175 fokon. A kezdeti magasabb hőmérséklettől megemelkedik jobban a tetejük, de 5 perc után lejjebb kell venni a hőfokot, különben megégnek.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 10
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5269
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezeknek az isteni muffinoknak a belsejében úgy olvad szét a szádban a sárgabarack, mintha lekvár lenne. Teljes kiőrlésű lisztből készültek, laktóz- és cukormentesek, és 30 percen belül összedobhatod őket. Ez a nyár egyik legnagyobb kedvence nálam :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...