r
Nosalty Logó

Cukkinis-répás-rákos üvegtészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cukkinis-répás-rákos üvegtészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Rák elkészítése

Szósz elkészítése

Tészta elkészítése

Összesen 534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Rák elkészítése

Szósz elkészítése

Tészta elkészítése

Összesen 1066 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Rák elkészítése

Szósz elkészítése

Tészta elkészítése

Összesen 125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1824.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    317 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    670 micro
  • β-karotin
    1788 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3649.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    2082 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    1341 micro
  • β-karotin
    3577 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2625 micro
  • Lut-zea
    2238 micro
Összesen 1066 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    306 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Rák elkészítése

Szósz elkészítése

Tészta elkészítése

Elkészítés

Rák elkészítése

  1. A rákokat forró olívaolajban süssük addig, amíg szép rózsaszínű lesz mindkét oldaluk.
  2. Ha elkészültek, locsoljuk meg őket balzsamecettel, 1 ek. olívaolajjal, fél citrom levével.
  3. Adjunk hozzá koktélparadicsomokat, amiket 4 részre vágtunk.

Szósz elkészítése

  1. Olívaolajat melegítsünk. Egy répát pucoljunk meg, és krumplihámozóval vágjunk le belőle hosszú vékony csíkokat. Egy fél cukkinit vágjunk apró kockákra.
  2. Tegyük az olívaolajra a zöldségeket, és közepes lángon főzzük addig, míg megpuhulnak.
  3. Öntsük fel a tejszínnel, sózzuk, adjunk hozzá oregánót. Picit forraljuk be.

Tészta elkészítése

  1. Az üvegtésztát készítsük el előírás szerint. (5 perc főzés forrás után.)
  2. Majd tegyük tányérra a tésztát, mellé a szószt, és mellé a paradicsomos rákokat.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5247
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

2016-os cél: kevesebb csirke, sertés, pulyka fogyasztása. El is készült egy nagyon finom, könnyű vacsora.

Hozzávalók

Rák elkészítése

Szósz elkészítése

Tészta elkészítése

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...