r
Nosalty Logó

Cukkinis-halas kosárkák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsa
Cukkinis-halas kosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1711 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 429 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2545.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    1010 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2593 micro
Összesen 1711 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halfilét előző nap petrezselyemzölddel megszórjuk, meglocsoljuk pár csepp citromlével, és olívaolajban pácoljuk.
  2. A leveles tésztát fánkszaggatóval kivágjuk akkorára, hogy a muffinsütő formájába pont beleférjen, de lehet szögeletesre is (anyagtakarékosabb és érdekesebb formája is lesz a tésztának).
  3. A formát kikenjük, beletesszük a tészakarikákat, és a szokásos módon sütőpapírral kibéleljük, babbal vagy lencsével megszórjuk, és kb. 15 percig sütjük.
  4. Közben elkészítjük a töltelékeket: a halas kosárkához a halat apró darabokra vágjuk, majd a páclével együtt serpenyőbe tesszük, és magas hőmérsékleten gyorsan megpirítjuk, közben apró darabokra vágott cukkinit szórunk hozzá (kb. egy fél, negyed cukkini). Kosárkába tesszük, és megszórjuk a tetejét sajttal.
  5. A gombáshoz megdinszteljük a hagymát, hozzátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, amikor már megpároltuk, teszünk rá egy 1 dl tejszínt, és felforraljuk, majd kevés reszelt sajtot olvasztunk hozzá. Kosárkába tesszük, és megszórjuk a tetejét sajttal.
  6. A cukkinishez a cukkinit hosszában nagyon vékony lapokra vágjuk, serpenyőben vajat olvasztunk, rátesszük a cukkinit, sózzuk, megszórjuk kakukkfűvel, megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Kevés tejszínes-sajtos szószt készítünk. A cukkinicsíkokat egyenként feltekerjük, mint a palacsintát, kosárkába tesszük, leöntjük a tejszínes-sajtos szósszal, és megszórjuk sajttal.
  7. A kosárkákat előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5286
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsuzsa 6 recept

Csak egy nap, amikor eszembe jutott kísérletezni. Mostanában csomó mindent a muffinformában készítek, ami roppant praktikus, és sok esetben le is egyszerűsíti a készítést. A kosárkák készítése időigényes, ha többféle ízesítésűt készít egyszerre az ember, de megéri, mert nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...