r
Nosalty Logó

Cukkinihalom sültpaprikával

Sárika konyhája-Bíró Sára
Cukkinihalom sültpaprikával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Cukkinihalom

Sültpaprika saláta

494
Kalória
12.8g
Fehérje
50.3g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
597.7g
Víz
90g
Koleszterin
14.3g
Élelmi rost
24.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Cukkinihalom

Sültpaprika saláta

Összesen 494 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Cukkinihalom

Sültpaprika saláta

Összesen 988 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Cukkinihalom

Sültpaprika saláta

Összesen 60 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    597.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    664 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    8304 micro
  • β-crypt
    2473 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2429 micro
Összesen 494 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1193 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1195.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1327 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    16608 micro
  • β-crypt
    4946 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4857 micro
Összesen 988 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1017 micro
  • β-crypt
    303 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 60 kcal

Elkészítés

Cukkinihalom

  1. A cukkinit héjával együtt a reszelő durva fokozatával lereszeljük és állni hagyjuk legalább 20 percig. A felaprított hagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk az egyik gerezd zúzott fokhagymát, és feldarabolt elősütött és meghámozott paprikát.
  2. A cukkinit kifacsarjuk, hozzáadjuk a hagymás masszát, a zabpelyhet és a lisztet. Egy tojással összekeverjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a borsot és a tökmagot.
  3. Jól formázható masszát kell kapjunk, ha túl lágy lenne liszttel pótoljuk. A felforrósított olajba, egy evőkanállal kis halmokat rakunk és készre sütjük.

Sültpaprika saláta

  1. Megsütjük a paprikát a sütő legmagasabb hőfokán ( a legjobb parázson sütni) A gázsütő tepsijét sütőpapírral kibéleljük, majd sorba rakjuk a paprikákat.
  2. Amikor megsült, egy tálba szedjük, megsózzuk és nylonnal lefedjük. Amikor kihűlt, lehámozzuk a héját.
  3. Elkészítjük az öntetet és beletesszük a paprikákat. Egyet félreteszünk a cukkinifasírt, avagy halom elkészítéséhez. A saláta azonnal fogyasztható,de kb. egy hétig eláll a hűtőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...