Cukkinihalom sültpaprikával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Sárika konyhája-Bíró Sára
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Cukkinihalom
-
100g cukkini16 kcal
-
25 kcal
-
25g lilahagyma9 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g zabpehely34 kcal
-
8g zabliszt30 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
5g tökmag22 kcal
-
20g olívaolaj177 kcal
Sültpaprika saláta
-
107 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
494
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Cukkinihalom
-
200g cukkini32 kcal
-
49 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18g zabpehely68 kcal
-
15g zabliszt61 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
10g tökmag45 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
Sültpaprika saláta
-
213 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
988
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Cukkinihalom
-
12.2g cukkini2 kcal
-
3 kcal
-
3.1g lilahagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g zabpehely4 kcal
-
0.9g zabliszt4 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.6g tökmag3 kcal
-
2.4g olívaolaj22 kcal
Sültpaprika saláta
-
13 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
Összesen
60
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 596.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 597.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 840 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 664 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 8304 micro
-
β-crypt 2473 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2429 micro
Összesen
494
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 60.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1193 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 603 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.5 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1195.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1680 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 1327 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 553 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 16608 micro
-
β-crypt 4946 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4857 micro
Összesen
988
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 73.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 1017 micro
-
β-crypt 303 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
Cukkinihalom
-
1 közepes db cukkini
-
1 kis db lilahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek zabpehely
-
1 evőkanál zabliszt
-
1 db tojás
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 ek tökmag
-
5 ek olívaolaj
Sültpaprika saláta
-
1 kk ecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 csepp édesítőszer
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
Cukkinihalom
- A cukkinit héjával együtt a reszelő durva fokozatával lereszeljük és állni hagyjuk legalább 20 percig. A felaprított hagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk az egyik gerezd zúzott fokhagymát, és feldarabolt elősütött és meghámozott paprikát.
- A cukkinit kifacsarjuk, hozzáadjuk a hagymás masszát, a zabpelyhet és a lisztet. Egy tojással összekeverjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a borsot és a tökmagot.
- Jól formázható masszát kell kapjunk, ha túl lágy lenne liszttel pótoljuk. A felforrósított olajba, egy evőkanállal kis halmokat rakunk és készre sütjük.
Sültpaprika saláta
- Megsütjük a paprikát a sütő legmagasabb hőfokán ( a legjobb parázson sütni) A gázsütő tepsijét sütőpapírral kibéleljük, majd sorba rakjuk a paprikákat.
- Amikor megsült, egy tálba szedjük, megsózzuk és nylonnal lefedjük. Amikor kihűlt, lehámozzuk a héját.
- Elkészítjük az öntetet és beletesszük a paprikákat. Egyet félreteszünk a cukkinifasírt, avagy halom elkészítéséhez. A saláta azonnal fogyasztható,de kb. egy hétig eláll a hűtőben.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 350
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sárika konyhája-Bíró Sára
70 recept