r
Nosalty Logó

Cukkinihalom sültpaprikával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Sárika konyhája-Bíró Sára
Cukkinihalom sültpaprikával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Cukkinihalom

Sültpaprika saláta

Összesen 494 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Cukkinihalom

Sültpaprika saláta

Összesen 988 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Cukkinihalom

Sültpaprika saláta

Összesen 60 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    664 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    8304 micro
  • β-crypt
    2473 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2429 micro
Összesen 494 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1193 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1195.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1327 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    16608 micro
  • β-crypt
    4946 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4857 micro
Összesen 988 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1017 micro
  • β-crypt
    303 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Cukkinihalom

Sültpaprika saláta

Elkészítés

Cukkinihalom

  1. A cukkinit héjával együtt a reszelő durva fokozatával lereszeljük és állni hagyjuk legalább 20 percig. A felaprított hagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk az egyik gerezd zúzott fokhagymát, és feldarabolt elősütött és meghámozott paprikát.
  2. A cukkinit kifacsarjuk, hozzáadjuk a hagymás masszát, a zabpelyhet és a lisztet. Egy tojással összekeverjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a borsot és a tökmagot.
  3. Jól formázható masszát kell kapjunk, ha túl lágy lenne liszttel pótoljuk. A felforrósított olajba, egy evőkanállal kis halmokat rakunk és készre sütjük.

Sültpaprika saláta

  1. Megsütjük a paprikát a sütő legmagasabb hőfokán ( a legjobb parázson sütni) A gázsütő tepsijét sütőpapírral kibéleljük, majd sorba rakjuk a paprikákat.
  2. Amikor megsült, egy tálba szedjük, megsózzuk és nylonnal lefedjük. Amikor kihűlt, lehámozzuk a héját.
  3. Elkészítjük az öntetet és beletesszük a paprikákat. Egyet félreteszünk a cukkinifasírt, avagy halom elkészítéséhez. A saláta azonnal fogyasztható,de kb. egy hétig eláll a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 352
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinihalom sültpaprikával
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Cukkinihalom

Sültpaprika saláta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...