Csupa csokis karamellás torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
4g víz0 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
8 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A karamellás krémhez
-
14 kcal
-
42g tej23 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
1g vaj8 kcal
A mascarponekrémhez
-
21g mascarpone84 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
Összesen
490
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
48g víz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
91 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A karamellás krémhez
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
14g vaj100 kcal
A mascarponekrémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
5867
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
14.4g tojás18 kcal
-
6.6g cukor25 kcal
-
2.1g víz0 kcal
-
8.7g finomliszt32 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A karamellás krémhez
-
7 kcal
-
21.9g tej12 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
2.2g étcsokoládé12 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
A mascarponekrémhez
-
10.9g mascarpone44 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
21.9g habtejszín64 kcal
-
4.4g étcsokoládé24 kcal
Összesen
255
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 51.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
490
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.9 g
Zsír
-
Összesen 360.4 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1677 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6115.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 1692 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 537 mg
-
Foszfor 2303 mg
-
Nátrium 1364 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 550.9 g
-
Cukor 313 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 619.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1958 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 966 mg
-
Retinol - A vitamin: 1929 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 361 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1558 micro
Összesen
5867
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
15 dkg cukor
-
6 ek víz
-
20 dkg finomliszt
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
A karamellás krémhez
-
1 tasak karamellás pudingpor
-
0.5 l tej
-
4 ek cukor
-
5 dkg étcsokoládé
-
1 ek vaj
A mascarponekrémhez
-
250 g mascarpone
-
2 ek porcukor
-
5 dl habtejszín
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A piskótához
- A kakaós piskótát elkészítjük. A tojások kettéválasztjuk és a sárgájukat a cukorral és a víz folyamatos hozzáadásával kézi habverővel habosra keverjük.
- Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaóport. Óvatosan eldolgozzuk.
- Majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós masszához adjuk.
- Előmelegített sütőben egy kerek tortaformába öntve tűpróbáig sütjük (20-25 perc).
- Ha elkészült, várjuk meg, míg kihűl, és vágjuk egyenletes 3 részre.
- Először a karamellás krémet készítjük el: a pudingporból szokásos módon pudingot főzünk, majd ha megfőtt, hozzáadjuk a vajat, ki mennyit szeretne, és az olvasztott csokoládét. Ez is ízlés kérdése. Mi nagyon szeretjük a csokit, ezért én tettem bele bőven. Jól összedolgozzuk, és félretesszük.
- A mascarponekrémhez a mascarponét a porcukorral elkeverjük. Felolvasztjuk a csokoládét, és a krémhez adjuk.
- Ezután felverjük az előzőleg jól lehűtött tejszínünket. A kettőt óvatosan egymáshoz keverjük. Egy nagyon finom lágy és habos krémet kapunk.
- Elkészítjük a tortának. A 3 részre vágott tortának az alsó lapjára először a karamellás krém jön, egyenletesen elkenjük. Erre a krémre jön a mascarponés krém. És erre a következő tortalap. Vagyis: tortalap-karamellás krém-mascarponés krém-tortalap és így tovább mindaddig, míg a legfelső tortalapra csak a mascarponés krémből teszünk, elsimítjuk, befedjük krémmel mindenhol. Tetszőleges díszítést lehet rá tenni.
- Tálalás előtt legalább 6 órára hűtőbe vagy hideg helyre tesszük. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7886
- Feltöltés dátuma: 2013. március 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez a torta tavaly készült férjem születésnapjára. Ő mindenképpen csupa csokist akart. Én kicsit megbolondítottam még, de ajánlom mindenkinek, próbálja ki, mert nagyon finom és könnyű.