r
Nosalty Logó

Csupa csokis karamellás torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csupa csokis karamellás torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A karamellás krémhez

A mascarponekrémhez

490
Kalória
9.7g
Fehérje
45.9g
Szénhidrátok
30g
Zsír
51.6g
Víz
139.8g
Koleszterin
2.6g
Rost
26g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A karamellás krémhez

A mascarponekrémhez

Összesen 490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A karamellás krémhez

A mascarponekrémhez

Összesen 5867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A karamellás krémhez

A mascarponekrémhez

Összesen 255 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    360.4 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6115.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1692 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.9 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    619.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1958 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 5867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A kakaós piskótát elkészítjük. A tojások kettéválasztjuk és a sárgájukat a cukorral és a víz folyamatos hozzáadásával kézi habverővel habosra keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaóport. Óvatosan eldolgozzuk.
  3. Majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós masszához adjuk.
  4. Előmelegített sütőben egy kerek tortaformába öntve tűpróbáig sütjük (20-25 perc).
  5. Ha elkészült, várjuk meg, míg kihűl, és vágjuk egyenletes 3 részre.
  6. Először a karamellás krémet készítjük el: a pudingporból szokásos módon pudingot főzünk, majd ha megfőtt, hozzáadjuk a vajat, ki mennyit szeretne, és az olvasztott csokoládét. Ez is ízlés kérdése. Mi nagyon szeretjük a csokit, ezért én tettem bele bőven. Jól összedolgozzuk, és félretesszük.
  7. A mascarponekrémhez a mascarponét a porcukorral elkeverjük. Felolvasztjuk a csokoládét, és a krémhez adjuk.
  8. Ezután felverjük az előzőleg jól lehűtött tejszínünket. A kettőt óvatosan egymáshoz keverjük. Egy nagyon finom lágy és habos krémet kapunk.
  9. Elkészítjük a tortának. A 3 részre vágott tortának az alsó lapjára először a karamellás krém jön, egyenletesen elkenjük. Erre a krémre jön a mascarponés krém. És erre a következő tortalap. Vagyis: tortalap-karamellás krém-mascarponés krém-tortalap és így tovább mindaddig, míg a legfelső tortalapra csak a mascarponés krémből teszünk, elsimítjuk, befedjük krémmel mindenhol. Tetszőleges díszítést lehet rá tenni.
  10. Tálalás előtt legalább 6 órára hűtőbe vagy hideg helyre tesszük. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a torta tavaly készült férjem születésnapjára. Ő mindenképpen csupa csokist akart. Én kicsit megbolondítottam még, de ajánlom mindenkinek, próbálja ki, mert nagyon finom és könnyű. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!