r
Nosalty Logó

Csupa csoki pite krémsajt kalappal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csupa csoki pite krémsajt kalappal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 979 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 979 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    542.3 g
  • Telített zsírsav
    251 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3635.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    632 mg
  • Foszfor
    1697 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678.7 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3062 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    701 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3008 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1090 micro
Összesen 7837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 404 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból omlós masszát gyúrunk, majd kibélelünk vele egy pitetálat, az oldalát is. (Nem kell pihentetni.) Villával megszurkáljuk. Sütőpapírt borítunk rá, azt valamilyen száraz hüvelyessel lesúlyozzuk, és 180 fokos sütőben 15 percig vakon elősütjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket: a csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött (vagy nagyon kis lángon, a lángra egy vaslapot helyezve, óvatosan) felolvasztjuk.
  3. A cukrot habosra keverjük az egész tojásokkal. Hozzáadjuk a kakaóport, a keményítőt, a sütőport, és alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajas csokoládét és a tejszínt is, és homogénné keverjük.
  4. A sütőpapírt a babbal együtt kiemeljük, és az omlós tésztaalapra ötjük a fenti masszát.
  5. 165 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük (a tetején kéreg keletkezig, de belül brownie-szerű marad.)
  6. A mascarponét annyi tejszínnel, hogy kényelmesen kenhető masszát kapjunk, robotgéppel alaposan kikeverjük. A tejszín mennyisége függ annak minőségétől/sűrűségétől. Apránként adagoljuk, hogy kb. tejföl sűrűségű legyen.
  7. A teljesen kihűlt torta tetejére rusztikusan ráhalmozzuk, és csokiforgáccsal megszórjuk.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 651
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 41051
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 13.

Ajánló

Csokiimádóknak ajánlom sok szeretettel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Előre szólok, hogy nagyon durva süteményrecept következik. Az első falatnál valami mennyei ízélményben van részünk, ami a harmadik-negyedikre "alábbhagy", annyira csokis, annyira tömény, egy szelet elfogyasztása emberpróbáló feladat, jó sokáig eltelíti az embert.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...