Csülkös karfiolsaláta
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g füstölt sertéscsülök400 kcal
-
250g karfiol25 kcal
-
0g só0 kcal
-
25 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
1g mustár0 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
13g kukoricaolaj113 kcal
-
0 kcal
-
23g kapor10 kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
800g füstölt sertéscsülök1600 kcal
-
1000g karfiol100 kcal
-
0g só0 kcal
-
98 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
50g kukoricaolaj450 kcal
-
0 kcal
-
90g kapor39 kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
32.5g füstölt sertéscsülök65 kcal
-
40.7g karfiol4 kcal
-
0g só0 kcal
-
4 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
0g porcukor0 kcal
-
2g kukoricaolaj18 kcal
-
0 kcal
-
3.7g kapor2 kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 41 g
Zsír
-
Összesen 40.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2762.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 501 mg
-
Nátrium 2029 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 337 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 189 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1532 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 164.1 g
Zsír
-
Összesen 160.3 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 528 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11051.4 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 386 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 2005 mg
-
Nátrium 8118 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1347.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1028 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 754 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 553 micro
-
Kolin: 793 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 6127 micro
-
β-crypt 1849 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 449.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 330 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 75 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Hozzávalók
-
80 dkg füstölt sertéscsülök
-
só ízlés szerint
-
1 kk mustár
-
1 kis db vöröshagyma
-
0.5 teáskanál porcukor
-
5 ek kukoricaolaj
-
1 késhegynyi fűszerpaprika
-
0.5 csokor kapor
Elkészítés
- A húst éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap friss vízben puhára főzzük.
- A karfiolt rózsáira bontjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk.
- A paprikát kicsumázzuk, közepes kockákra vágjuk.
- Az ecetet a mustárral összekeverjük, a hagymát meg a porcukrot hozzáadjuk.
- Kissé megsózzuk, az olajat cseppenként belekeverjük.
- A pirospaprikával, meg a fölaprított kaporral fűszerezzük.
- Végül a karfiolt, a paprikát és a kockákra vágott csülköt is beleforgatjuk.
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5967
- Feltöltés dátuma: 2009. március 08.
Ajánló
"A Kárpát-medence éléstárába hívjuk Önöket. Ide a történelmi Csanád vármegyébe, ide Makóra, ahová valamikor az Erdélyi hegyekből a Maros hozta hátán az ételünket ízesítő sót. Ide a Békés-Csanádi löszhátra, ahol 35-40 aranykorona termőképességűek a földek. Ide, ahol Baross László, a még ma is verhetetlen sikértartalmú világhírű Bánkúti-1201-es és 1205-ös búzát kinemesítette. Ide, a Csanádi Montág pusztára, ahol Mezőhegyes irányításával a magyar huszárezredeknek nevelték a Nóniuszt, és a Magyar félvért. Ide, ahol az ősi magyar mangalica fajtának köszönhetően, Csabán, Gyulán és Szegeden megteremtették a magyar kolbász és szalámi világhírét. Ide, ahonnan a makói hagymával és a szegedi paprikával meghódítottuk a világot. Ide, ahol ma, három határ találkozik, de a határ minden oldalán értik a magyar szót, éneklik a magyar népdalt, járják a magyar táncot. Ahol évszázadok óta békésen él egymás mellett magyar, oláh, sváb, rác, cigány és tót. Kik a múltban egymás mellett gyógyítgatták a világháborúkban szerzett fájó sebesüléseiket a Maros gyógyító iszapjában, vagy napjainkban hagymarakás közben szerzett reumájukat, a szinte mindenhol feltörő termálvizeinkben. Jöjjenek el hozzánk, Mi elvisszük Önöket Mezőhegyesre a Nóniusz bölcsőjéhez, Tótkomlósra a Rózsafürdőbe, a szlovák házba, Nagyszentmiklósra, Bartók Béla szülővárosába, Ős-Csanádon megnézhetik Szent Gellért a vértanú püspök szarkofágját, elvisszük önöket az Arad hegyaljai Ménes borvidék pincéibe. Barangoljuk be együtt ezt a dús, bőtermő gazdag vidéket. Ismerjék meg ezt a szorgalmas, dolgos, vendégszerető népet. Nézzék meg Makót, Páger Antal, Pulitzer József, Galamb József, Erdei Ferenc szülővárosát, azt a gimnáziumot ahol József Attila tanulta a magyar nyelvtant. Kóstolják meg a hagymapálinkát, majd utána egyenek meg egy kemencébe sült hagymás csülköt, ahogy mi szeretjük. Koccintsanak hozzá a tüzes Ménesi borral. Hazavárjuk Makóra, a hagyma fővárosába, az ország egyik legvirágosabb városába. Látogasson meg bennünket családjával, bartátaival a Csanádi Húsosfazék Fesztiválon és Kézműves Kirakodó Vásárban, melyen mindezeket átélheti." http://szentgellertborhaz.hu/kemence.html
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
"Nem mind csülök, ami fénylik. Csülök és libaételek egyik legnagyobb receptgyűjteménye. És egynéhány hagymarecept, mivel a hagyma kihagyhatatlan. Fogyasszák, készítsék sok szeretettel!" - ezekkel a szavakkal invitál mindenkit a makói Szent Gellért Borház - Dr. Mihály Zoltán és Fiai Termelő és Kereskedelmi Egyéni Cég.