r
Nosalty Logó

Csokoládétorta rumos csokikrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládétorta rumos csokikrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 7796 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.5 g

Zsír

  • Összesen
    436.4 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1824 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7323.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1383 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    3089 mg
  • Nátrium
    1932 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    872.3 g
  • Cukor
    638 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2828 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2694 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2562 micro
Összesen 7796 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást a cukorral, sóval kikeverjük hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport.
  2. Sütőpapiros, kerek formába öntjük, és megsütjük. Kihűtjük, kettévágjuk.
  3. A krémhez a tojásokat a cukorral és csokival gőz fölött sűrűre főzzük.
  4. A margarint kihabosítjuk, és hozzáadjuk a tojásos-csokis krémet.
  5. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, erre rakunk egy sor babapiskótát.
  6. A piskótákat egy kis rummal vagy vízzel higított aromával áthúzzuk, vagy bemártjuk egy pillanatra.
  7. Rákenjük a többi krémet, egy kevés kivételével, amivel majd bekenjük az egész tortát.
  8. Rátesszük a másik lapot, kicsit megnyomkodjuk, és az oldalát is bekenve, tegyük egy éjszakára hűtőbe.
  9. A darált kekszet tegyük egy lapostányérra, a tortát a két tenyerünk között lazán fogva forgassuk bele, szépen rá fog ragadni és kész az oldala.
  10. Ha még maradt krém, áthúzzuk a tetejét is.
  11. A csokit felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, jól kikeverjük és bevonjuk a tortát.
  12. A végén kedvünkre díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 11998
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát egy szülinapra készítettem, de alacsonynak találtam, ezért tettem hozzá a babapiskótát, ami nem is volt olyan rossz ötlet. A tetején a forgácsokat zöldséghámozóval csináltam, a csokinak eléggé puhának kell lennie.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...