Csokoládétorta Évi néni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
16g finomliszt57 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
0g só0 kcal
Az első réteghez
-
6g étcsokoládé34 kcal
A második réteghez
-
24 kcal
-
21 kcal
A harmadik réteghez
-
15g étcsokoládé82 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
2g vaj13 kcal
A rózsához
Összesen
419
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
Az első réteghez
-
50g étcsokoládé273 kcal
A második réteghez
-
193 kcal
-
167 kcal
A harmadik réteghez
-
120g étcsokoládé655 kcal
-
80g habtejszín234 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
15g vaj108 kcal
A rózsához
Összesen
3349
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
15g finomliszt55 kcal
-
12g vaj86 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
0g só0 kcal
Az első réteghez
-
6g étcsokoládé33 kcal
A második réteghez
-
9.6g aszalt sárgabarack23 kcal
-
7.2g sárgabaracklekvár20 kcal
A harmadik réteghez
-
14.4g étcsokoládé79 kcal
-
9.6g habtejszín28 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
A rózsához
-
4.8g aszalt sárgabarack12 kcal
-
1.9g cointreau4 kcal
-
3g méz9 kcal
-
3.6g málna2 kcal
Összesen
403
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 364 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
419
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35 g
Zsír
-
Összesen 183.9 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 784 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1738 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 336 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 825 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 393.9 g
-
Cukor 249 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 202.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1382 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 403 mg
-
Retinol - A vitamin: 1139 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 2908 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 554 micro
Összesen
3349
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 350 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
403
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
125 g finomliszt
-
50 g cukor
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
Az első réteghez
-
50 g étcsokoládé
A második réteghez
-
3 ek sárgabaracklekvár
A harmadik réteghez
-
120 g étcsokoládé
-
80 g habtejszín
-
1 db tojássárgája
-
15 g vaj
A rózsához
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és folpack-ba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.
- A sütőt előmelegítjük hőlégkeverésre. A tésztát 2 réteg folpack között kinyújtjuk kb. 24 cm-es köralakra, és az egyiket lehúzva egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformába borítjuk úgy, hogy félig a forma oldalát is fedje a tészta. A folpack-ot lehúzzuk. Helyébe kerekre vágott ugyanakkora sütőpapírt teszünk (ha előtte összegyűrjük, könnyebben beilleszthető), a tetejére szárazbabot vagysütőgolyót teszünk nehezéknek, hogy a tészta megtartsa az alakját (vakon sütés), és 10 percre a sütőbe tesszük, majd a babot és sütőpapírt levéve róla még további öt percig sütjük. Ezt követően kivesszük, kihűtjük rácson.
- Az 50 g csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és a kihűlt tésztára csorgatjuk, elegyengetjük.
- Míg hűl, az aszalt barackokat vékonyan felszeleteljük. A kihűlt csokoládérétegre 2-3 ek baracklekvárt kenünk, erre ültetjük az aszalt barackszeleteket.
- Közben a rózsának szánt barackokat felkockázzuk, beáztatjuk likőrbe, majd ledaráljuk, és vékonyan elsimítva egy sütőpapíron sütőben szárítjuk 50 fokon, majd ha kezd megszilárdulni, kivesszük, lehűtjük, mint itt.
- A harmadik réteghez egy tálba öntjük a tejszínt, csokoládétés a vajat, és vízgőz felett felmelegítjük annyira, hogy a csokoládé elkezdjen felolvadni, ekkor levehetjük a gőz fölül.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját, és robotgéppel addig keverjük, míg kihűl, és lágy hab lesz belőle. Ezt is a torta tetejére kenjük, elsimítjuk.
- Végül kísérletet teszünk a rózsa elkészítésére.
- Körbe málnaszemekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3777
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Angéla barát- és kolléganőm születésnapja lesz holnap, de mivel nem találkozok vele ezen a becses napon, így most leptem meg ezzel a kis tortácskával. Sajnos nem vagyok a krémes édességek elkészítésének tudója, szépérzékem nuku, de amit összeteszek, az finom, mint a reklámban: "ronda, de finom". Hát ez is olyan. Én mindig sietek, nincs időm és tehetségem szépen simogatni a krémet, díszítésekkel bajlódni. Az nekem mindig olyan, ahogy esik, úgy puffan. Szerencsére Angéla így is nagyon örült a tortácskának. Boldog születésnapot, Angéla!