r
Nosalty Logó

Csokoládétorta eperlekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
K.Laura
Csokoládétorta eperlekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 643 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 3218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 643 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    148.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5522.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1610 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2075 mg
  • Nátrium
    1507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.1 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1092 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 3218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. Tészta: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből és a csipet sóból kemény habot verünk.
  2. A sárgájához keverjük a cukrot, a tejfölt, a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport és a vanília aromát.
  3. Simára keverjük a masszát a tojáshabbal.
  4. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tésztánkat.
  5. 160 fokon 30-35 percig, tűpróbáig sütjük.

Krém

  1. A tejszínt felrakjuk melegíteni. Mielőtt felforrna, levesszük a tűzről, és ráöntjük a csokoládéra. Megvárjuk, amíg a csoki elolvad benne, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük 1 órára. (Fél óra is elég lehet, de szeretek biztosra menni.)
  2. A pudingot elkészítjük a 2,5 dl tejjel és 15 dkg cukorral, a tasak hátulján leírtak szerint. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A csokoládés tejszínből a habfixálóval kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a csokipudingot.

Összeállítás

  1. A tésztát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük eperlekvárral, majd rálapátoljuk a csokoládékrémet, és rátesszük a másik lapot.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2085
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
K.Laura 9 recept

Untam a sok piskótát, és bár csak a vizet cseréltem tejfölre, mégis tömörebb lett tőle a tészta anélkül, hogy elnehezült volna. Az eper pedig feldobja a megszokott csokikrémet.:)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...