r
Nosalty Logó

Csokoládés virágok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés virágok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5482 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    364.4 g
  • Telített zsírsav
    213 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4555.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.4 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2277 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 5482 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, porcukrot és sütőport átszitáljuk egy tálba, majd hozzáadjuk a többi tésztához valót. Folpackba csomagolva 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  2. A krémhez egy kis lábasban felfőzzük a tejfölt, 2,5 dkg csokit, vizet és a cukrot. Sűrűsödésig főzzük, majd levesszük a tűzről.
  3. Egy másik lábasban felforraljuk a tejszínt, és beletördeljük a maradék csokit, majd összekeverjük a két masszát. Hidegre tesszük, és hagyjuk kihűlni.
  4. Belisztezzük a deszkát. A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, és virágokat szaggatunk belőle (kb. 60 db lesz belőle).
  5. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és 8 percig 180 fokon sütjük. A 10 dkg csokit gőz felett felolvasztjuk, és hozzáadjuk az evőkanál olajat.
  6. A kihűlt virágokat megkenjük a tejfölös csokis krémmel, majd a tetejét az olvasztott csokival, esetleg tortadarával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1117
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hétvégén ismét összeültünk barátnőmmel sütögetni. A linzer sikere után újabb sütit próbáltunk elkészíteni, több-kevesebb sikerrel. Akik kóstolták, mind meg voltak vele elégedve.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...