r
Nosalty Logó

Csokoládés szedres-meggyes csigatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Csokoládés szedres-meggyes csigatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    209.4 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2900.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.8 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2363 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 4171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, kakaóport, kétfajta cukrot, sót, sütőport kimérjük. Hozzáadjuk a vajat és a joghurtot. Sima tésztát gyúrjunk belőle (ha ragadna, kevés lisztet adjunk még hozzá).
  2. Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságúra, és vágjuk fel kb. 20 cm hosszú 7-8 cm széles csíkokra. Mindegyik tésztát rakjunk ki, egy csíkot meggyel, másikat szederrel. Sütőpapíros tepsibe téve tekerjük fel csiga alakban körbe-körbe, amíg tart a tésztánk.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben süssük készre (kb. 30 percig).
  4. Ha kihűlt, a tejcsokoládét olvasszuk fel, és sűrűn húzzunk rá csíkokat. Ha megdermedt a csokoládé, tálalhatjuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1158
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 03.

Ajánló

Fagyasztott szederrel, befőtt lecsöpögtetett meggyel is készülhet! Az olvasztott csokoládét, egy neylon sarkán picike lyukat vágjunk, és ezzel húzzunk csíkokat. Vagy egy  kiürült, vékony hegyű flakon segítségével is történhet a díszítés....

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerintem nem csupán karácsonyra, hanem más alkalomra is jó választás lehet ez a desszert!! Nálunk nagy keletje volt, és az ízharmónia is bejött mindenkinek.... :-))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...