r
Nosalty Logó

Csokoládés püspökkenyér Inom konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Csokoládés püspökkenyér Inom konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2674 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    608.3 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 3504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 326 kcal

Elkészítés

  1. A durvára vágott csokoládét ésdiót1 ek liszttel összekeverjük.
  2. A tojásokat a tejföllel, a porcukorral és a sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, a sütőporos lisztet.
  3. Beleforgatjuk az előzőleg beáztatott mazsolát, a kandírozott gyümölcsöt és a dió-csokoládé keveréket.
  4. Vajazott, lisztezett formába tesszük a masszát, majd előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
  5. A formában hagyjuk kihűlni, majd vaníliás porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13492
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 31.

Ajánló

Két kicsi vagy egy nagy őzgerinc forma kell hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az őszi "gyűjtögetési" időszak alkalmával készítettem birsalmasajtot. Olyan jól sikerült elraktároznom, hogy a kandírozott gyümölcsöt most ezzel helyettesítettem. Nagyon jól sikerült.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...