r
Nosalty Logó

Csokoládés - mazsolás kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés - mazsolás kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A kuglóf bevonásához

A forma előkészítéséhez

Összesen 1228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A kuglóf bevonásához

A forma előkészítéséhez

Összesen 4905 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A kuglóf bevonásához

A forma előkészítéséhez

Összesen 360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.7 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    244.4 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3195.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1467 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.9 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1737 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    1067 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1710 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1810 micro
Összesen 4905 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kuglóf bevonásához

A forma előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolát meglocsoljuk a rummal, a kuglófformát vajazzuk-lisztezzük, ha nem szilikon formánk van.
  2. A vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a sóval. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és habosra keverjük.
  3. A tojásfehérjét a kristálycukorral együtt kemény habbá verjük, majd a vajas masszához adjuk, és óvatosan elvegyítjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, óvatosan a masszához keverjük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott csokoládét és a lecsöpögtetett mazsolát. (1 db közepes méretű kuglóf, vagy 18 db minikuglóf lesz belőle.)
  4. Az előkészített formá(k)ba töltjük a tésztát, és kb. 60 percig sütjük, ha nagy kuglóf formában készítjük. (Kicsi formák esetén a sütési idő kb. 30 perc.) Tűpróbával ellenőrizzük, szilikonos forma esetén spagetti/makarónival, hogy ne sérüljön meg a forma.
  5. Lisztezett deszkára borítjuk, és megkenjük a felforrósított baracklekvárral. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és bevonjuk vele a kuglófot. Aki nem szeretné az egészet bevonni, csorgassa meg csak a tetejét. A képen látható minikuglófok nincsenek bevonva csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 56982
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy kavart, sütőporos kuglóf. Ízlés szerint lehet variálni, hogy mivel készítjük el, csak a fantázia szab határt!

Hozzávalók

A tésztához

A kuglóf bevonásához

A forma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...