r
Nosalty Logó

Csokoládés-mascarponés sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Csokoládés-mascarponés sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Teteje

Összesen 961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Teteje

Összesen 5767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Teteje

Összesen 351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    377.3 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3821.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    1671 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.3 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1528 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1501 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1542 micro
Összesen 5767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

Tészta

Teteje

Elkészítés

Tészta

  1. A kivehető aljú piteformát kivajazzuk, és liszttel megszórjuk. A robotgép táljába öntjük a lisztet, a porcukrot, a sót, a tojást, és az aprított fagyos vajat. Bedagasztjuk, és félidőben a jeges vizet is hozzáöntjük. Sima tésztát kapunk. Kézzel átformáljuk, és 5 percig pihentetjük.
  2. A tésztát ezután kinyújtjuk, és a piteformába helyezzük, lehetőleg egyenletesen a szélét kiigazítva nyomkodjuk, megböködjük villával, és a hűtőbe tesszük 30 percre. Vágunk egy kerek zsírpapírt, és a tésztára tesszük. Ebbe töltjük a vaksütéshez a babot.
  3. 180 C fokon előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, kivesszük a nehezékkel együtt a papírt a tésztáról, majd langyosra hűtjük.

Teteje

  1. A csokoládét időközben gőz felett megolvasztjuk. A krémes ricottát a cukorral, a vaníliás cukorral, a mascarponéval és a keményítővel simára keverjük, majd a felvert tojásokkal is.Végül a megolvasztott csokoládét beledolgozzuk a túrókrémbe. Beleöntjük a félig sült tésztába, és 160 fokos sütőben addig sütjük, míg a széle átsül, középen pedig remegős.
  2. A formában hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és átcsúsztatjuk egy tálra. A torta nagyon tartása tökéletes lesz, és nagyon puha a tésztája is. Édesítetlen tejszínhabot kínálhatunk mellé! Már langyosan szelhetjük is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 900
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés-mascarponés sajttorta
Zsuzsamama56 321 recept

Hozzávalók

Tészta

Teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek