Csokoládés gyümölcstorta eperrel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marcsy84
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához:
-
25g porcukor97 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
4g víz0 kcal
-
35 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
8 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez:
-
37g tojás46 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
8 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
50g tej28 kcal
-
10 kcal
A tetejére:
Összesen
576
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához:
-
150g porcukor581 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
24g víz0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez:
-
220g tojás277 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
46 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
300g tej168 kcal
-
57 kcal
A tetejére:
Összesen
3450
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához:
-
9.5g porcukor37 kcal
-
10.4g tojás13 kcal
-
1.5g víz0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
9.5g finomliszt35 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
A krémhez:
-
13.9g tojás18 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
6.3g étcsokoládé35 kcal
-
19g tej11 kcal
-
0.9g étkezési keményítő4 kcal
A tetejére:
Összesen
220
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1071.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.7 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 79.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
576
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.1 g
Zsír
-
Összesen 101 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6428.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 1580 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 449 mg
-
Foszfor 2570 mg
-
Nátrium 1621 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 574.2 g
-
Cukor 401 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 474.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 546 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 1027 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1826 micro
Összesen
3450
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 406.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
15 dkg porcukor
-
3 db tojás
-
3 ek napraforgó olaj
-
15 dkg finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A krémhez:
-
4 db tojás
-
15 dkg cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg étcsokoládé
-
3 dl tej
-
1 evőkanál étkezési keményítő
A tetejére:
Elkészítés
A tésztához:
- A tortalapokkal kezdünk. Az egész tojásokat a porcukorral fehéredésig keverjük. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett belecsurgatjuk a forró vizet és az olajat.
- A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásos masszába szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk. A gyümölcstortaformát (vagy a mini formákat) kivajazzuk, kilisztezzük, és belesimítjuk a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
- A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd kivesszük a formából, és teljesen kihűtjük.
A krémhez:
- Amíg a lapok sülnek és hűlnek, elkészítjük a csokoládés krémet. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és félretesszük.
- A tojásokat, az átszitált kakaóport, a cukrot egy fém keverőtálba tesszük, és csomómentesre keverjük. Ekkor hozzáadjuk az étkezési keményítővel elkevert szobahőmérsékletű tejet, a langyosra hűlt olvasztott csokoládét, és folyamatosan kevergetve alacsony lángon sűrű krémet főzünk belőle (aki tart attól, hogy kicsapódik a tojás, készítheti vízgőz felett is).
A tetejére:
- A csokoládés krémet a gyümölcstorta mélyedésébe kanalazzuk, és óvatosan elsimítjuk. A hűtőbe tesszük 1 órára, hogy alaposan lehűljön, majd ízlés szerint feldíszítjük eperrel és jégcukorral.
- Előre is feldíszíthetjük, de ebben az esetben a felszeletelt eper vágott felét kenjük le kevés, vízben feloldott zselatinnal. Így elkerüljük, hogy a gyümölcs kiszáradjon. Illetve a szórócukor hűtőben megolvad, erre nem árt odafigyelni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2661
- Feltöltés dátuma: 2019. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Marcsy84
3 recept
Szuper desszert, melyben az eper és a csokoládé tökéletes egységet alkot. Érdemes kipróbálni, és bátran variálni a gyümölcsöket, akár naranccsal, málnával vagy éppen szederrel vagy meggyel. A receptben szereplő mennyiségek 1 db normál tortaformára vagy 6-8 mini tortaformára szólnak.