r
Nosalty Logó

Csokoládés gyümölcstorta eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsy84
Csokoládés gyümölcstorta eperrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 576 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 3450 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 576 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    101 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6428.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1580 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2570 mg
  • Nátrium
    1621 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.2 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    1027 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1826 micro
Összesen 3450 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tortalapokkal kezdünk. Az egész tojásokat a porcukorral fehéredésig keverjük. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett belecsurgatjuk a forró vizet és az olajat.
  2. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásos masszába szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk. A gyümölcstortaformát (vagy a mini formákat) kivajazzuk, kilisztezzük, és belesimítjuk a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  3. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd kivesszük a formából, és teljesen kihűtjük.

A krémhez:

  1. Amíg a lapok sülnek és hűlnek, elkészítjük a csokoládés krémet. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és félretesszük.
  2. A tojásokat, az átszitált kakaóport, a cukrot egy fém keverőtálba tesszük, és csomómentesre keverjük. Ekkor hozzáadjuk az étkezési keményítővel elkevert szobahőmérsékletű tejet, a langyosra hűlt olvasztott csokoládét, és folyamatosan kevergetve alacsony lángon sűrű krémet főzünk belőle (aki tart attól, hogy kicsapódik a tojás, készítheti vízgőz felett is).

A tetejére:

  1. A csokoládés krémet a gyümölcstorta mélyedésébe kanalazzuk, és óvatosan elsimítjuk. A hűtőbe tesszük 1 órára, hogy alaposan lehűljön, majd ízlés szerint feldíszítjük eperrel és jégcukorral.
  2. Előre is feldíszíthetjük, de ebben az esetben a felszeletelt eper vágott felét kenjük le kevés, vízben feloldott zselatinnal. Így elkerüljük, hogy a gyümölcs kiszáradjon. Illetve a szórócukor hűtőben megolvad, erre nem árt odafigyelni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2661
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsy84 3 recept

Szuper desszert, melyben az eper és a csokoládé tökéletes egységet alkot. Érdemes kipróbálni, és bátran variálni a gyümölcsöket, akár naranccsal, málnával vagy éppen szederrel vagy meggyel. A receptben szereplő mennyiségek 1 db normál tortaformára vagy 6-8 mini tortaformára szólnak.

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...