r
Nosalty Logó

Csokoládéhabos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládéhabos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Hab

Összesen 419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Hab

Összesen 3338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Hab

Összesen 347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    156.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1098 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4468.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    2081 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    991 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1437 micro
Összesen 3338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőporos, cukros lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáütjük a tojást és tésztát gyúrunk belőle. Az alapot lisztezett deszkán kinyújtjuk és kisméretű (kb. 20*30 cm-es) tepsibe helyezzük. Kezünk segítségével egyenletesre nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, hogy a gőz könnyen távozni tudjon. Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük.
  2. Közben készítsük el a habot. A cukrot a 4 darab tojássárgájával keverjük habosra, ezután adjuk hozzá a mikróban puhára olvasztott csokoládét, a darált mandulát és a citrom lereszelt héját, majd rakjuk félre. Egy másik tálban, egy csipetnyi sóval verjük keményre a 4 darab tojásfehérjét. Ha ezzel is elkészültünk, óvatosan forgassuk hozzá a tojássárgás masszához.
  3. Az elősütött tésztánkon egyenletesen kenjük el a sárgabaracklekvárt és oszlassuk el rajta a csokoládés habot. Mérsékelt tűzön 160 fokos sütőben kb. 30 percig (alul-felül sütési funkción) szárítsuk ki.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17264
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 23.

Ajánló

Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk, kávéhoz a legfinomabb. :)  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiskoromban gyakran készült ez a sütemény. Az illata, ami a készítésekor belengi a konyhát, mindig visszarepít a múltba. Igazi klasszikus nagymamis sütemény, és néha olyat is kell készíteni...! ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...