r
Nosalty Logó

Csokoládéba mártott keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Csokoládéba mártott keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

csokimáz

Összesen 1122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

csokimáz

Összesen 4483 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

csokimáz

Összesen 440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 1122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    251.5 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5191.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    852 mg
  • Foszfor
    2720 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.3 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 4483 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 440 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet elmorzsoljuk a hideg felkockázott vajjal.
  2. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat.
  3. Tojás, tejföl hozzáadásával tésztává gyúrjuk.
  4. 1 órát hideg helyen pihentetjük.
  5. Lisztezett munkalapon kb. 6 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges kiszúróvak kiszúrjuk a tésztát.
  6. Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk a tésztát, tojásfehérjével megkenjük, földimogyoró forgácsot szórunk rá.
  7. 170°C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsül.
  8. Miután kihűlt, a csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, belemártjuk a figurákat, nem teljesen, csak részben.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 4342
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládéba mártott keksz
A konyha világa 70 recept

Ünnepek előtt jóval elkészíthető, süteményes dobozba zárva sokáig eltartható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...