r
Nosalty Logó

Csokitorta Nyuszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitorta Nyuszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 536 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 5350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 536 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    413.4 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    1734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4988.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    986 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    1171 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.4 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2959 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    375 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    1213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2841 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1422 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2028 micro
Összesen 5350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 378 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta:
  2. Szétválasztjuk a tojások fehérjét a sárgájától, és kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet,a pudingport és a sütőport.
  4. Fakanállal lassan hozzákeverjük a tojáshabot.
  5. Egy kerek tortaformába sütőpapirt teszünk, és beleöntjük a masszát
  6. Előmelegitett sütőben megsütjük, amikor kihűlt, kettévágjuk, hogy két lapot kapjunk
  7. Krém:
  8. A tojásokat acukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a csokit, és gőz fölött állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  9. A hideg krémbe mixerrel belekeverjük a puha margarint. A krémet két felé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a tejszínhabot, amit előzőleg felvertünk.
  10. Összeállítás:
  11. Az első lapot megkenjük a sima krémmel, rátesszük a másik lapot, majd megkenjük a tejszínhabos krémmel. Szépen elsimitjuk a tetejét, és hűtőbe tesszük, hogy szépen megkössön.
  12. Amíg hűl, elkészítjük a csokimázat. Gőz felett megolvasztjuk a csokit az olajjal, és a hideg torta tetejére öntjük, gyorsan dolgozzunk, mert a csoki hamar megköt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13112
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Ajánló

Bátran próbáljátok ki: BIZTOS SIKER!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonykor készítettem el ezt az isteni finom tortát, és olyan nagy sikere volt, hogy Szilveszterkor sütöttem még egyet.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...