r
Nosalty Logó

Csokitorta Baileys-es krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés •3 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Csokitorta Baileys-es krémmel
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

A tetejére

Összesen 1556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

A tetejére

Összesen 18658 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

A tetejére

Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    608 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272.1 g

Zsír

  • Összesen
    1256.9 g
  • Telített zsírsav
    589 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    278 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    4300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13184.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    493 mg
  • Kálcium
    3001 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    1182 mg
  • Foszfor
    5523 mg
  • Nátrium
    2875 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1592.7 g
  • Cukor
    868 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    913.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7418 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    2010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7290 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1565 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3207 micro
Összesen 18658 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótából három lapot kell sütnünk, így a mennyiségeket harmadolni kell.
  2. 25 g kakaóport elkeverünk 275 g liszttel és 6 g sütőporral. 200 g puha vajat és 200 g kristálycukrot robotgéppel habosra keverjük, és egyenként hozzáütünk négy darab tojást, és simára keverjük.
  3. Folyamatos keverés mellett, felváltva hozzáadjuk a lisztes keveréket és 150 ml tejet, és addig keverjük, amíg szép krémes és homogén tésztát kapunk.
  4. Egy 22 centis tortaformát kivajazunk, beleöntjük a tésztát, és 175 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. Ha kész, ugyanezt megismételjük még kétszer.

A krémhez

  1. A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét és a szintén szobahőmérsékletű vajat elkeverjük az öt evőkanál porcukorral.
  2. Vízgőz felett megolvasztjuk az apróra tört csokoládét, és folyamatos keverés mellett a mascarponés keverékhez adjuk, majd hozzákeverjük a kávélikőrt is.
  3. A hideg tejszínt elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felvertük, hozzáadjuk a maradék két evőkanál porcukrot, és teljesen kemény habot verünk belőle. Összeforgatjuk a mascarponés keverékkel, és félretesszük.

Az összeállítás

  1. A tortalapok tetejét levágjuk, hogy egyenes legyen. Egy tortalapot lefektetünk, megkenjük a krémmel, majd erre egy újabb tortalapot teszünk és egy újabb adag krémet. Végül a harmadik lapot is ráhelyezzük, majd az egészet bevonjuk a maradék krémmel. A tortát hűtőbe tesszük két órára.

A tetejére

  1. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd a kihűtött torta szélére csorgatjuk.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 248
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 35023
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy melós torta, cserébe gyönyörű, és óriási adag a végeredmény, nagyon sok emberre. Ha csak egy normális méretű, 6-8 emberes tortára van szükség, akkor nyugodtan harmadold a mennyiségeket!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!