r
Nosalty Logó

Csokitorta Baileys-habbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitorta Baileys-habbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta tortalap készítése

Krém készítése

Díszítés

Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta tortalap készítése

Krém készítése

Díszítés

Összesen 5097 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta tortalap készítése

Krém készítése

Díszítés

Összesen 277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    249.9 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    3278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7499.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    1588 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    3198 mg
  • Nátrium
    2066 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.4 g
  • Cukor
    364 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    651 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    2418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1960 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3872 micro
Összesen 5097 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Piskóta tortalap készítése

Krém készítése

Díszítés

Elkészítés

Piskóta tortalap készítése

  1. 4 tojásfehérjét verjünk kemény habbá.
  2. Adjunk hozzá 4 evőkanál cukrot, és verjük tovább.
  3. Adjunk hozzá 4 tojássárgáját, és keverjük tovább.
  4. Adjunk hozzá 4 evőkanál lisztet és egy kávéskanál sütőport, és keverjük tovább.
  5. Kizsírozott, lisztezett tortaformában süssük ki a tortalapot.
  6. A fentieket még kétszer ismételjük, három tortalapra van szükség.
  7. Az egészet megspórolhatjuk, ha készen kapható piskóta tortalapokat veszünk.

Krém készítése

  1. 4 tojás sárgáját elkeverünk 16 dkg porcukorral, és fél csomag vaníliás cukorral.
  2. Vízgőz felett sűrűre főzzük fél pohár tej hozzáöntésével.
  3. Kihűlésig keverjük, azután két szelet finom csokoládét és 10 dkg habosra kikevert vajat keverünk hozzá.
  4. A krémmel megtöltjük a lapokat, de a tetejére és az oldalára ne kenjünk.
  5. Aki szereti, a piskótalapokat lekvárral is megkenheti, mielőtt a csokikrémmel megtölti a lapokat.

Díszítés

  1. A tortabevonót a csomagoláson megadottak szerint elkészítjük, és a torta tetejének közepére kenjük.
  2. Egy kis doboz Hulala vagy más cukrászati habot Baileys likőrrel felverjük, nyomózsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk a torta tetejére a csokibevonat köré. A torta oldalát is bevonjuk a krémmel.
  3. A csokibevonat közepére marcipán virágokat tehetünk kedvünk szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1232
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Érdekes módon ez karácsonyi tortának készült el.

Hozzávalók

Piskóta tortalap készítése

Krém készítése

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...