Csokitorta Baileys-habbal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta tortalap készítése
-
55g tojás69 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Krém készítése
-
7g tojássárgája21 kcal
-
13g porcukor52 kcal
-
2 kcal
-
8g tej5 kcal
-
2g tejcsokoládé9 kcal
-
8g vaj60 kcal
Díszítés
-
42 kcal
-
3g baileys8 kcal
-
8g tortabevonó46 kcal
Összesen
427
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta tortalap készítése
-
660g tojás831 kcal
-
240g finomliszt874 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krém készítése
-
80g tojássárgája258 kcal
-
160g porcukor619 kcal
-
19 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g tejcsokoládé107 kcal
-
100g vaj717 kcal
Díszítés
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
30g baileys98 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
5097
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta tortalap készítése
-
36.1g tojás45 kcal
-
13.1g finomliszt48 kcal
-
6.6g cukor25 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
Krém készítése
-
4.4g tojássárgája14 kcal
-
8.8g porcukor34 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
5.5g tej3 kcal
-
1.1g tejcsokoládé6 kcal
-
5.5g vaj39 kcal
Díszítés
-
10.9g növényi habtejszín27 kcal
-
1.6g baileys5 kcal
-
5.5g tortabevonó30 kcal
Összesen
277
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 273 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
427
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.5 g
Zsír
-
Összesen 249.9 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 3278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7499.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 311 mg
-
Kálcium 1588 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 3198 mg
-
Nátrium 2066 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 577.4 g
-
Cukor 364 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 544.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1984 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 651 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 458 micro
-
Kolin: 2418 mg
-
Retinol - A vitamin: 1960 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3872 micro
Összesen
5097
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
277
kcal
Hozzávalók
Piskóta tortalap készítése
-
12 db tojás
-
12 púpozott ek finomliszt
-
12 csapott ek cukor
-
1 csomag sütőpor
Krém készítése
-
4 db tojássárgája
-
16 dkg porcukor
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
1 dl tej
-
20 g tejcsokoládé
-
10 dkg vaj
Díszítés
-
2 dl növényi habtejszín
-
0.3 dl baileys
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
Piskóta tortalap készítése
- 4 tojásfehérjét verjünk kemény habbá.
- Adjunk hozzá 4 evőkanál cukrot, és verjük tovább.
- Adjunk hozzá 4 tojássárgáját, és keverjük tovább.
- Adjunk hozzá 4 evőkanál lisztet és egy kávéskanál sütőport, és keverjük tovább.
- Kizsírozott, lisztezett tortaformában süssük ki a tortalapot.
- A fentieket még kétszer ismételjük, három tortalapra van szükség.
- Az egészet megspórolhatjuk, ha készen kapható piskóta tortalapokat veszünk.
Krém készítése
- 4 tojás sárgáját elkeverünk 16 dkg porcukorral, és fél csomag vaníliás cukorral.
- Vízgőz felett sűrűre főzzük fél pohár tej hozzáöntésével.
- Kihűlésig keverjük, azután két szelet finom csokoládét és 10 dkg habosra kikevert vajat keverünk hozzá.
- A krémmel megtöltjük a lapokat, de a tetejére és az oldalára ne kenjünk.
- Aki szereti, a piskótalapokat lekvárral is megkenheti, mielőtt a csokikrémmel megtölti a lapokat.
Díszítés
- A tortabevonót a csomagoláson megadottak szerint elkészítjük, és a torta tetejének közepére kenjük.
- Egy kis doboz Hulala vagy más cukrászati habot Baileys likőrrel felverjük, nyomózsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk a torta tetejére a csokibevonat köré. A torta oldalát is bevonjuk a krémmel.
- A csokibevonat közepére marcipán virágokat tehetünk kedvünk szerint.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1239
- Feltöltés dátuma: 2015. március 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Érdekes módon ez karácsonyi tortának készült el.