r
Nosalty Logó

Csokitorta 20. - kávékrémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Aliquis
Csokitorta 20. - kávékrémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5934 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    355.4 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8000.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    2006 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    663 mg
  • Foszfor
    3321 mg
  • Nátrium
    1796 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.7 g
  • Cukor
    428 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1979 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    1013 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1947 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1582 micro
Összesen 5934 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéket verjük kemény habbá a sóval és a cukor egyharmadával. A tojássárgáját keverjük habosra a többi cukorral, majd a keményítőt és a sütő- és kakaóporral elkevert, átszitált lisztet adjuk hozzá, végül pedig a felvert fehérjét, és keverjük csomómentesre. A tortaformát vajazzuk, majd lisztezzük ki, öntsük bele a tésztát, és süssük meg.
  2. A krémhez a tejszínt öntsük lábosba, főzzük fel, majd adjuk hozzá a kávét, valamint az összetört csokoládét is, és kavargassuk, amíg teljesen fel nem olvad. Ezután hagyjuk kihűlni a masszát.
  3. A kész tortalapot csak akkor vegyük ki a formából, ha kihűlt, majd vízszintesen vágjuk fel 3 részre. Az alsóra kenjük rá a krém harmadát, aztán helyezzük rá a második lapot. Erre is vigyünk fel ugyanannyi krémet, végül fedjük be az egészet az utolsó tésztalappal, és tegyük be a sütit a hűtőbe, hogy a krém megszilárdulhasson.
  4. A tortát vonjuk be a maradék krémmel, és rakjuk vissza a hűtőbe. A kétféle tortabevonót külön-külön olvasszuk fel, és teljesen vonjuk be a sütit a fehér csokis mázzal. Ha ez megszilárdult, az étcsokoládésat is csorgassuk rá a süteményre.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8217
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Aliquis 1 recept

Még anno, a 18. születésnapom közeledtével úgy döntöttem, hogy nem szeretnék tortát venni. Másokon nem szívesen kísérletezek, de magamon igen, így megsütöttem ezt. Több megrendelés is érkezett... ;)

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...