Csokitorta 18. - hamis marcipánnal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tortalaphoz
-
50g finomliszt182 kcal
-
38g cukor148 kcal
-
42g tej23 kcal
-
18g napraforgó olaj157 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
42g teavaj299 kcal
-
42g porcukor161 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
25g tej14 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
A díszítéshez
-
17g tej9 kcal
-
58g cukor226 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
5g mandulaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1636
kcal
- 4% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tortalaphoz
-
300g finomliszt1092 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
250g tej140 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
250g teavaj1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g tej84 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
A díszítéshez
-
100g tej56 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
30g mandulaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
9813
kcal
- 4% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tortalaphoz
-
11.5g finomliszt42 kcal
-
8.8g cukor34 kcal
-
9.6g tej5 kcal
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
9.6g teavaj69 kcal
-
9.6g porcukor37 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
5.7g tej3 kcal
-
3.8g étcsokoládé21 kcal
A díszítéshez
-
3.8g tej2 kcal
-
13.4g cukor52 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
4.8g vaj34 kcal
-
1.1g mandulaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
376
kcal
- 4% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 77.7 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 997.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 291 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 379 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 222.4 g
-
Cukor 150 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 445 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
1636
kcal
- 4% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.1 g
Zsír
-
Összesen 466.3 g
-
Telített zsírsav 231 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 151 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 1174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5987.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 228 mg
-
Kálcium 1745 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 291 mg
-
Foszfor 2272 mg
-
Nátrium 1419 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1334.5 g
-
Cukor 898 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 201.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2722 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 412 mg
-
Retinol - A vitamin: 2671 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 619 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 617 micro
Összesen
9813
kcal
- 4% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 7.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
376
kcal
Hozzávalók
A tortalaphoz
-
1 bögre cukor
-
2.5 dl tej
-
1.3 dl napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
25 dkg teavaj
-
25 dkg porcukor
-
5 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1.5 dl tej
-
10 dkg étcsokoládé
A díszítéshez
-
1 dl tej
-
100 g finomliszt
Elkészítés
A tortalaphoz
- A tortalap készítéséhez a lisztet a sütőporral elvegyítjük.
- A tojást habosra keverjük, és hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejet és az olajat is. Végül az egészet elkeverjük.
- A tepsit kivajazzuk, vagy sűtőpapírral béleljük. A masszát a tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, 3 lappá vágjuk.
- A krémhez a teavajat habosra keverjük a porcukorral.
- Közben gőz felett a lisztet, a tejet, az egész tojást sűrű krémmé főzzük.
- Ha kész, lehúzva a tűzről, 1 tábla étcsokit beleteszünk, és jól elkeverjük.
- Ha teljesen kihűlt, habosra keverjük a cukros vajjal, és legalább1 órára hűtőbe tesszük, így könnyebb lesz a tortát megtölteni vele.
- Közben, vagy lehet előző nap is elkészítem a díszeket. Az elkészítése elsőre nehéznek tűnik, de nem egy ördöngősség.
- A tejet a cukorral felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten pár percig gyöngyöztetjük.
- Apránként hozzáadjuk a kétféle liszt keverékét, sűrűre főzzük kb. 10 percig.
- Belerakjuk a margarint és az aromát, majd miután kihűlt,hűtőbe rakjuk. (Nekem elég volt2 óra, és nagyon kemény anyag lett belőle, nem kellett egy éjszakát állnia.)
- Az eredeti receptnél azt írták, hogy a gyúráshoz szükség van a porcukros keményítőre, mert különben csak egy ragadós massza az egész. (Hát nekem nem így volt, így nem kellett, csak nagyon kevés keményítő, de akinek szüksége van rá, az használja bátran.)
- Alaposan átgyúrjuk, a kéz melegségétől nagyon szépen formálható kis gombócot kapunk, ami kb. 60 dkg (bár nem mértem le).
- Innen kezdve használhatjuk bármire. (Én kétfele vettem az egyik fele lett a torta bevonata, a másik felét 4 részre osztottam, és színeztem. Majd elkészitettem a virágokat amelyhez segítséget ITT találtam.)
- Összeállítjuk a tortát. Ha a krém megszilárdult, a 3 részre vágott tortalapokat megtöltjük, kívül is bekenjük a krémmel, a megmaradt krémet színezzük, és a virágok mellett evvel is díszítjük a tortát.
- Porcukros felületen kinyújtjuk a fehér fondant, és a tortára tesszük, ügyelve, hogy ne szakadjon el, ne gyűrődjön meg. Szépen körbeigazítjuk, a felesleget az aljánál levágjuk. Rárakjuk a virágokat (én egy kicsit megolvasztott fehér fondanttal ragasztottam oda).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9648
- Feltöltés dátuma: 2011. június 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Olyan receptet kerestem, ami megfizethető, amatőrként is megcsinálható és szemet gyönyörködtető:-). Kedves szomszédasszonyomat leptem meg a születésnapján vele, és nagy sikere volt. A hamis marcipánnak a receptjét Suncika04 receptjei között találtam.