r
Nosalty Logó

Csokitorta 18. - hamis marcipánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitorta 18. - hamis marcipánnal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1636 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 9813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 376 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.4 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1636 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    466.3 g
  • Telített zsírsav
    231 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5987.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1745 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    2272 mg
  • Nátrium
    1419 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1334.5 g
  • Cukor
    898 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2722 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2671 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 9813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A tortalap készítéséhez a lisztet a sütőporral elvegyítjük.
  2. A tojást habosra keverjük, és hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejet és az olajat is. Végül az egészet elkeverjük.
  3. A tepsit kivajazzuk, vagy sűtőpapírral béleljük. A masszát a tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, 3 lappá vágjuk.
  4. A krémhez a teavajat habosra keverjük a porcukorral.
  5. Közben gőz felett a lisztet, a tejet, az egész tojást sűrű krémmé főzzük.
  6. Ha kész, lehúzva a tűzről, 1 tábla étcsokit beleteszünk, és jól elkeverjük.
  7. Ha teljesen kihűlt, habosra keverjük a cukros vajjal, és legalább1 órára hűtőbe tesszük, így könnyebb lesz a tortát megtölteni vele.
  8. Közben, vagy lehet előző nap is elkészítem a díszeket. Az elkészítése elsőre nehéznek tűnik, de nem egy ördöngősség.
  9. A tejet a cukorral felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten pár percig gyöngyöztetjük.
  10. Apránként hozzáadjuk a kétféle liszt keverékét, sűrűre főzzük kb. 10 percig.
  11. Belerakjuk a margarint és az aromát, majd miután kihűlt,hűtőbe rakjuk. (Nekem elég volt2 óra, és nagyon kemény anyag lett belőle, nem kellett egy éjszakát állnia.)
  12. Az eredeti receptnél azt írták, hogy a gyúráshoz szükség van a porcukros keményítőre, mert különben csak egy ragadós massza az egész. (Hát nekem nem így volt, így nem kellett, csak nagyon kevés keményítő, de akinek szüksége van rá, az használja bátran.)
  13. Alaposan átgyúrjuk, a kéz melegségétől nagyon szépen formálható kis gombócot kapunk, ami kb. 60 dkg (bár nem mértem le).
  14. Innen kezdve használhatjuk bármire. (Én kétfele vettem az egyik fele lett a torta bevonata, a másik felét 4 részre osztottam, és színeztem. Majd elkészitettem a virágokat amelyhez segítséget ITT találtam.)
  15. Összeállítjuk a tortát. Ha a krém megszilárdult, a 3 részre vágott tortalapokat megtöltjük, kívül is bekenjük a krémmel, a megmaradt krémet színezzük, és a virágok mellett evvel is díszítjük a tortát.
  16. Porcukros felületen kinyújtjuk a fehér fondant, és a tortára tesszük, ügyelve, hogy ne szakadjon el, ne gyűrődjön meg. Szépen körbeigazítjuk, a felesleget az aljánál levágjuk. Rárakjuk a virágokat (én egy kicsit megolvasztott fehér fondanttal ragasztottam oda).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9648
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan receptet kerestem, ami megfizethető, amatőrként is megcsinálható és szemet gyönyörködtető:-). Kedves szomszédasszonyomat leptem meg a születésnapján vele, és nagy sikere volt. A hamis marcipánnak a receptjét  Suncika04 receptjei között találtam.

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...