r
Nosalty Logó

Csokitorta 10. - meggyes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitorta 10. - meggyes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

Összesen 948 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

Összesen 5688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

Összesen 267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 948 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    366.1 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4621.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    861 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    543.6 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    950.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    320 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2228 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    3296 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1433 micro
Összesen 5688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előző nap előkészítjük a krémet. A tejszínt elkezdjük melegíteni, hozzátördeljük a csokoládét.
  2. Nem szabad felforralni, mert tönkremegy a tejszín. Amikor már csak kevés apró csokidarab van, levesszük a tűzről, és ott kevergetkük tovább, míg teljesen el nem olvad a csokoládé.
  3. Kihűtjük, és másnapig a hűtőbe tesszük.
  4. Másnap a tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. (Tűzpróba!) Kihűtjük.
  5. A meggyet lecsorgatjuk, jól kinyomkodjuk, és a levét felfogjuk.
  6. Elővesszük a csokis tejszínt, és roborgéppel sűrű krémet keverünk belőle. Ha hígnak találjuk, keverés közben zselatin fixet keverünk hozzá. Közben sűrűsődik, nem feltétlenül kell az egész zacskó.
  7. Félbevágjuk a tortalapot, megkenjük a krém felével, ráhalmozzuk a jól lecsöpögtetett meggy 2/3-át.
  8. Rátesszük a másik piskótalapot.
  9. A meggy maradék részét a torta közepére halmozzuk, és elkészítjük a zselatint.
  10. A felfogott meggylével dolgozunk. A tortazselé leírása szerint elkészítjük a zselatint, picit kihűtjük, és a meggy tetejére csorgatjuk.
  11. A maradék krémmel körbekenjük a tortát, és hűtőbe tesszük.
  12. 2-3 óra múlva csokiforgáccsal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 23901
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra készítettem el a nagylányommal azt a finom csokitortát. Nem  a legolcsóbb a krém miatt, de a legegyszerűbb és a legfinomabb. Ezt a krémet bármilyen más süti töltelékeként is lehet használni, de csak jó minőségű étcsokit szabad használni.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez, és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...