r
Nosalty Logó

Csokis piskótatekercs nutellával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Csokis piskótatekercs nutellával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 7609 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    464.4 g
  • Telített zsírsav
    352 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6818 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1440 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    826 mg
  • Foszfor
    2946 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    760 g
  • Cukor
    550 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1577 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    1160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1549 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1843 micro
Összesen 7609 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládékat egy lábasba feltördeljük, hozzáadjuk a vajat, s kis lángon felolvasztjuk, állandó kevergetés közben, a tejet is hozzáöntjük, a végén pedig ízesítjük a rummal, aromával. Hagyjuk hűlni.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk két edénybe.
  3. Az egyikben a sóval, a fehérjét kemény habbá verjük - fokozatosan emeljük a fokozatokat a gépi habverőn.
  4. A másik tálban, a tojások sárgáját, a cukrokkal fehéredésig keverjük.
  5. Ezt követően a felolvasztott csokit öntjük hozzá, elkeverjük, majd a sütőporral összekevert lisztet adjuk hozzá, s egyneművé keverjük a masszát.
  6. Végül a felvert tojásfehérjét dolgozzuk bele óvatos mozdulatokkal.
  7. A sütő magasabb falú tepsijét kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, szépen elegyengetjük, s 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, alsó–felső állásban. Körülbelül 20 perc alatt megsütjük (tűpróbát alkalmazhatunk, bár nekem elég volt ennyi).
  8. Ha megsült, kivesszük a tepsit, egy másik – megfelelő nagyságú – tepsi hátulját jól bevizezzük, erre átemeljük sütőpapírostól a forró piskótát.
  9. Forrón elkenjük rajta a nutellát (az üveg alján hagyok egy keveset), s ügyesen, óvatosan feltekerjük a sütőpapír (amin sült, de már nedves, így könnyebben leválik a papírról a piskóta) segítségével, miközben lassan húzzuk is le róla.
  10. Ezt követően, kissé megnyomkodjuk a már roláddá tekert, töltött piskótát, s jól bevizezett, méretre szabott sütőpapírba szorosan feltekerjük, hosszúkás tálcára tesszük. Be a hűtőbe egy éjszakára, természetesen még légmentesen lezárva, például alufóliába betekerve pluszban. Így szépen megtartja a formáját.
  11. Másnap az üveg aljában hagyott nutellához öntünk egy kevés forralt, lehűtött tejet (csak épphogy hígabb legyen), jól elkeverjük, a piskótát „kicsomagoljuk”, egy száraz sütőpapírra helyezzük.
  12. A kissé hígított nutellával óvatosan bekenjük a roládot, majd ráöntjük a kókuszreszeléket (mely a két oldalára is lehullik), s a papírral görgetve, meghempergetjük a kókuszreszelékben.
  13. Ha szépen befedte, felszeleteljük (ezek nagyobb alakú rolád szeletek lesznek), s hagyjuk szobahőmérsékletűre "melegedni", s máris fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X38X5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5987
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.

Ajánló

Nagyon puha, nagyon finom rolád. Érdemes kipróbálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes, kényeztető csábítás. :) Nem kakaós, csokoládés piskótarolád. Csokoládé és Nutella, remek párosítás, egy puha piskótaroládban. Ezt ki kell mindenkinek próbálnia, aki igazán édesszájú! :) Igaz, nem diétás, de nem is kell mindenkinek diétáznia, s időnként kötelező "elcsábulni". :) Ki kell próbálni. Érdemes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...