Csokis-meggyes szerelemtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
a tésztához:
-
17g finomliszt62 kcal
-
24g cukor93 kcal
-
16 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g víz0 kcal
-
13g kefir8 kcal
-
13g napraforgó olaj113 kcal
-
11g tojás14 kcal
a töltelékhez:
-
30g meggy14 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
1g lapzselatin3 kcal
a bevonáshoz, díszítéshez:
-
40g cukorfondant138 kcal
-
29 kcal
Összesen
502
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
a tésztához:
-
170g finomliszt619 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
160 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g víz0 kcal
-
125g kefir76 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
110g tojás138 kcal
a töltelékhez:
-
300g meggy135 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
a bevonáshoz, díszítéshez:
-
400g cukorfondant1384 kcal
-
76g színes cukorka289 kcal
Összesen
5001
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
a tésztához:
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
13.3g cukor51 kcal
-
3.9g cukrozatlan kakaópor9 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.3g víz0 kcal
-
6.9g kefir4 kcal
-
7.1g napraforgó olaj62 kcal
-
6.1g tojás8 kcal
a töltelékhez:
-
16.6g meggy7 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
-
0.4g lapzselatin2 kcal
a bevonáshoz, díszítéshez:
-
22.1g cukorfondant77 kcal
-
4.2g színes cukorka16 kcal
Összesen
276
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.7 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
502
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 81.5 g
Zsír
-
Összesen 152.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2751.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 371 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 1048 mg
-
Nátrium 761 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 867.1 g
-
Cukor 669 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 588.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 346 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2085 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 774 micro
Összesen
5001
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
a tésztához:
-
17 dkg finomliszt
-
24 dkg cukor
-
7 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1.5 teáskanál szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
1.5 dl víz
-
1.3 dl kefir
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
2 db tojás
a töltelékhez:
-
3 ek cukor
-
4 db lapzselatin
a bevonáshoz, díszítéshez:
-
40 dkg cukorfondant
Elkészítés
a tésztához:
- Egy tálban a száraz hozzávalókat összekeverjük.
- Egy másik tálban többi (kefir, olaj, tojás, víz) alapanyagot.
- A két tartalmat összeforgatjuk, egyenletes masszává keverjük, és három egyenlő részre osztjuk.
- 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformában 3 tortalapot sütünk, 160 C-on, 25-30 perc. Rácson hagyjuk kihűlni a tortalapokat.
- Mikor kihűlt, minden lapot még félbevágunk, így a 3 lapból 6 tortalapot varázsolunk.
a töltelékhez:
- A meggyet felfőzzük a cukorral.
- A zselatint hideg vízben megduzzasztjuk, kinyomkodjuk, majd a meggyes részhez adjuk. Sűrűsödésig kevergetjük, majd levesszük a tűzről.
- A 6 tortalapból 2 db-ot félreteszünk, 4 db tortalapot a közepén 3 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrunk.
- Töltés közben a tortalapokat villával megszurkáljuk, hogy a meggyes szószt jobban felvegye. Folyamat: alulra 1 db sértetlen (lyuk nélküli) tortalap kerül, ezt megkenjük a meggyes szósszal, erre lyukas tortalap kerül, majd meggyszósz, majd lyukas tortalap, majd meggyszósz, és így tovább....
- ...az utolsó sértetlen tortalap felhelyezését megelőzően a pogácsaszaggatóval nyert mélyedést eligazítjuk, hogy ne legyen benne meggyszósz, és színültig töltjük francia drazséval, majd így kerül fel az utolsó, sértetlen tortalap. A torta oldalát és tetejét is bekenjük picit, eligazítjuk, és pihentetjük néhány (2-3) órát.
a bevonáshoz, díszítéshez:
- A kívánt színű cukormasszát kinyújtjuk, és bevonjuk a tortát.
- A díszítésnek a képzelet szab határt.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 1745
- Feltöltés dátuma: 2017. július 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Én egy a szívemnek kedves, fiatal párnak készítettem ezt a tortát az összeköltözésük alkalmából. A tortadoboz szigorúan 18-as karikát kapott, és volt nevetés, mikor az ágyjelenet után, a tortát megszelve, "drazséömlés" következett be. Erre aztán végképp senki sem számított! :)