r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes szerelemtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-meggyes szerelemtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a tésztához:

a töltelékhez:

a bevonáshoz, díszítéshez:

Összesen 502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a tésztához:

a töltelékhez:

a bevonáshoz, díszítéshez:

Összesen 5001 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a tésztához:

a töltelékhez:

a bevonáshoz, díszítéshez:

Összesen 276 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2751.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1048 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    867.1 g
  • Cukor
    669 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2085 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 5001 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

a tésztához:

a töltelékhez:

a bevonáshoz, díszítéshez:

Elkészítés

a tésztához:

  1. Egy tálban a száraz hozzávalókat összekeverjük.
  2. Egy másik tálban többi (kefir, olaj, tojás, víz) alapanyagot.
  3. A két tartalmat összeforgatjuk, egyenletes masszává keverjük, és három egyenlő részre osztjuk.
  4. 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformában 3 tortalapot sütünk, 160 C-on, 25-30 perc. Rácson hagyjuk kihűlni a tortalapokat.
  5. Mikor kihűlt, minden lapot még félbevágunk, így a 3 lapból 6 tortalapot varázsolunk.

a töltelékhez:

  1. A meggyet felfőzzük a cukorral.
  2. A zselatint hideg vízben megduzzasztjuk, kinyomkodjuk, majd a meggyes részhez adjuk. Sűrűsödésig kevergetjük, majd levesszük a tűzről.
  3. A 6 tortalapból 2 db-ot félreteszünk, 4 db tortalapot a közepén 3 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrunk.
  4. Töltés közben a tortalapokat villával megszurkáljuk, hogy a meggyes szószt jobban felvegye. Folyamat: alulra 1 db sértetlen (lyuk nélküli) tortalap kerül, ezt megkenjük a meggyes szósszal, erre lyukas tortalap kerül, majd meggyszósz, majd lyukas tortalap, majd meggyszósz, és így tovább....
  5. ...az utolsó sértetlen tortalap felhelyezését megelőzően a pogácsaszaggatóval nyert mélyedést eligazítjuk, hogy ne legyen benne meggyszósz, és színültig töltjük francia drazséval, majd így kerül fel az utolsó, sértetlen tortalap. A torta oldalát és tetejét is bekenjük picit, eligazítjuk, és pihentetjük néhány (2-3) órát.

a bevonáshoz, díszítéshez:

  1. A kívánt színű cukormasszát kinyújtjuk, és bevonjuk a tortát.
  2. A díszítésnek a képzelet szab határt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1745
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én egy a szívemnek kedves, fiatal párnak készítettem ezt a tortát az összeköltözésük alkalmából. A tortadoboz szigorúan 18-as karikát kapott, és volt nevetés, mikor az ágyjelenet után, a tortát megszelve, "drazséömlés" következett be. Erre aztán végképp senki sem számított! :)

Hozzávalók

a tésztához:

a töltelékhez:

a bevonáshoz, díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...