r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes szerelemtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-meggyes szerelemtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a tésztához:

a töltelékhez:

a bevonáshoz, díszítéshez:

Összesen 502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a tésztához:

a töltelékhez:

a bevonáshoz, díszítéshez:

Összesen 5001 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a tésztához:

a töltelékhez:

a bevonáshoz, díszítéshez:

Összesen 276 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2751.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1048 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    867.1 g
  • Cukor
    669 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2085 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 5001 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

a tésztához:

a töltelékhez:

a bevonáshoz, díszítéshez:

Elkészítés

a tésztához:

  1. Egy tálban a száraz hozzávalókat összekeverjük.
  2. Egy másik tálban többi (kefir, olaj, tojás, víz) alapanyagot.
  3. A két tartalmat összeforgatjuk, egyenletes masszává keverjük, és három egyenlő részre osztjuk.
  4. 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformában 3 tortalapot sütünk, 160 C-on, 25-30 perc. Rácson hagyjuk kihűlni a tortalapokat.
  5. Mikor kihűlt, minden lapot még félbevágunk, így a 3 lapból 6 tortalapot varázsolunk.

a töltelékhez:

  1. A meggyet felfőzzük a cukorral.
  2. A zselatint hideg vízben megduzzasztjuk, kinyomkodjuk, majd a meggyes részhez adjuk. Sűrűsödésig kevergetjük, majd levesszük a tűzről.
  3. A 6 tortalapból 2 db-ot félreteszünk, 4 db tortalapot a közepén 3 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrunk.
  4. Töltés közben a tortalapokat villával megszurkáljuk, hogy a meggyes szószt jobban felvegye. Folyamat: alulra 1 db sértetlen (lyuk nélküli) tortalap kerül, ezt megkenjük a meggyes szósszal, erre lyukas tortalap kerül, majd meggyszósz, majd lyukas tortalap, majd meggyszósz, és így tovább....
  5. ...az utolsó sértetlen tortalap felhelyezését megelőzően a pogácsaszaggatóval nyert mélyedést eligazítjuk, hogy ne legyen benne meggyszósz, és színültig töltjük francia drazséval, majd így kerül fel az utolsó, sértetlen tortalap. A torta oldalát és tetejét is bekenjük picit, eligazítjuk, és pihentetjük néhány (2-3) órát.

a bevonáshoz, díszítéshez:

  1. A kívánt színű cukormasszát kinyújtjuk, és bevonjuk a tortát.
  2. A díszítésnek a képzelet szab határt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1747
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én egy a szívemnek kedves, fiatal párnak készítettem ezt a tortát az összeköltözésük alkalmából. A tortadoboz szigorúan 18-as karikát kapott, és volt nevetés, mikor az ágyjelenet után, a tortát megszelve, "drazséömlés" következett be. Erre aztán végképp senki sem számított! :)

Hozzávalók

a tésztához:

a töltelékhez:

a bevonáshoz, díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...