Csokis-meggyes Sündy konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sündy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
15g finomliszt55 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
2 kcal
-
4 kcal
A meggyes krémhez
-
50g meggybefőtt36 kcal
-
40g víz0 kcal
-
17 kcal
-
1g cukor4 kcal
A tejszínes krémhez
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
2 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
Összesen
397
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
23 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A meggyes krémhez
-
500g meggybefőtt360 kcal
-
400g víz0 kcal
-
171 kcal
-
10g cukor39 kcal
A tejszínes krémhez
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
18 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
3967
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
7g finomliszt26 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
12.9g tojás16 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
A meggyes krémhez
-
23.5g meggybefőtt17 kcal
-
18.8g víz0 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
A tejszínes krémhez
-
2.3g étcsokoládé13 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
23.5g habtejszín69 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
Összesen
187
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 92.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
397
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.3 g
Zsír
-
Összesen 198.1 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1459 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2620.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 559 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 1128 mg
-
Nátrium 553 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 491.9 g
-
Cukor 235 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 923.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1783 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 313 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 812 mg
-
Retinol - A vitamin: 1757 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 313 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1264 micro
Összesen
3967
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
15 dkg finomliszt
-
15 dkg cukor
-
5 db tojás
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
A meggyes krémhez
-
50 dkg meggybefőtt
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 ek cukor
A tejszínes krémhez
-
5 dkg étcsokoládé
-
0.5 teáskanál napraforgó olaj
-
5 dl habtejszín
-
3 ek porcukor
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat habosra felverjük, majd a cukrot és vaníliás cukrot beleszórjuk és tovább keverjük.
- A lisztet a kakaóporral elvegyítjük, majd a keveréket folyamatosan adagolva a tojásos krémhez keverjük. A tésztát a sütőpapírral lefedett tepsi hátára simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
- A kész piskótát kettévágjuk. A süti tetejének szánt lapból kiszúrunk egy tetszőleges mintát (én mivel páromnak készítettem, egy szívecske formát használtam), a kivágástfélretesszük. A kiszúrt lapotfolpackratesszük.
- A meggyet lecsepegtetjük és a levét felfogjuk. Ha kell vízzel egészítsük ki, hogy meglegyen 4 dl. A pudingport a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük, de a befőttlével és 1 ek cukorral. Beleforgatjuk a meggyszemeket és a kiszúrt piskótára kenjük. Ezután kb 30 percre hűtőbe tesszük.
- Közben elkészítjük a tejszínes krémeket. A csokit az olajjal vízfürdőben, alacsony hőfokon simára olvasztjuk és hűlni hagyjuk. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjüka csokoládét és habzsákba töltjük. A kihűlt meggyes krémre egymástól 1 cm-re vastag csíkokat nyomunk. A tejszín másik felét a sötét csíkok közé nyomjuk.
- A másik piskótalapot a krémre tesszük, majd egy tál segítségével átfordítjuk. Így a kiszúrt lap kerül felülre, melyről lehúzzuk a fóliát. A kiszúrt formát visszatesszük a helyére és csokireszelékkel, vagy porcukorral megszórjuk. A kiszűrt formát kissé eltoljuk, így látszani fog a meggyes krém.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3544
- Feltöltés dátuma: 2012. november 15.
Ajánló
Bármilyen alkalomra tuti siker. Valentin napra, évfordulóra szívecske, karácsonyra fenyőfa vagy csillag mintával is el lehet készíteni. De aki hagyományosabb tortát szeretne, díszítheti tejszínhabbal is. A meggyes és tejszínes krémeket külön-külön már rengeteg sütihez felhasználtam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sündy
1 recept
Párom imádja a meggyet és a csokit. A lúdláb után ezzel a süteménnyel arattam nála a legnagyobb sikert. Azóta is emlegeti :) Ahogy megláttam a Haas versenykiírását, tudtam, hogy ezt a sütit kell beneveznem. Lehet, hogy elsőre bonyolultnak tűnik, de szerintem bárki könnyedén elkészítheti és megéri a "pepecselést".