r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes piskóta karamellkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Csokis-meggyes piskóta karamellkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Karamellkrém

Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Karamellkrém

Összesen 5269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Karamellkrém

Összesen 245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    275.3 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1051 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6221.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1389 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    2754 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.4 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 5269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Karamellkrém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéből verjünk a sóval kemény habot. A tojások sárgáját a kristálycukorral felváltva keverjük bele, majd adjuk hozzá az olajat és a meleg vizet.
  2. Óvatosan keverjük hozzá a lisztet, amiben eldolgoztuk a sütőport és a szódabikarbónát.
  3. A tészta kb. felét öntsük bele egy 20×30 cm-es, sütőpapírral ellátott tepsibe. A maradékhoz keverjük a kakaóport és az olvasztott csokoládét, majd ezt a tésztát a fehérjére kanalazzuk.
  4. A tészta tetejét megszórjuk a magozott meggybefőttel.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben, 30 percig sütjük. Nem árt a tűpróba. Ha kész, a tepsiben hagyjuk 10 percet hűlni, majd óvatosan kiborítva, eltávolítjuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A kihűlt tészta tetejére halmozzuk a krémet, és egy nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a csokoládét. Egy-két órára a hűtőbe tesszük pihenni, majd tetszés szerint szeletelve szervírozzuk.

Karamellkrém

  1. A pudingokat egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön a többi tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Ha kihűlt, a puha vajat belehabosítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2810
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tulajdonképpen nem is tudom miért így készült, miért ilyennek készült. Kívántam a gyümölcsöset, kívántam a krémeset, a végeredmény magáért beszél...nagyon finom lett.

Hozzávalók

Piskóta

Karamellkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...