Csokis-meggyes piskóta karamellkrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
22g tojás28 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g só0 kcal
-
75 kcal
-
10g víz0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
2 kcal
-
35g meggybefőtt25 kcal
Karamellkrém
-
34 kcal
-
60g tej34 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
6g étcsokoládé33 kcal
Összesen
527
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g víz0 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
23 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
Karamellkrém
-
343 kcal
-
600g tej336 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
60g étcsokoládé328 kcal
Összesen
5269
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
10.2g tojás13 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.9g napraforgó olaj35 kcal
-
4.6g víz0 kcal
-
11.6g finomliszt42 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.3g szódabikarbóna0 kcal
-
2.3g étcsokoládé13 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
16.2g meggybefőtt12 kcal
Karamellkrém
-
4.2g karamellás pudingpor16 kcal
-
27.8g tej16 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
2.8g étcsokoládé15 kcal
Összesen
245
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 622.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
527
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 275.3 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1051 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6221.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 1389 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 1596 mg
-
Nátrium 2754 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 612.4 g
-
Cukor 258 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 310.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1338 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 625 mg
-
Retinol - A vitamin: 1316 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1057 micro
Összesen
5269
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
15 dkg cukor
-
1 csipet só
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 dl víz
-
25 dkg finomliszt
-
6 g sütőpor
-
6 g szódabikarbóna
-
5 dkg étcsokoládé
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
35 dkg meggybefőtt
Karamellkrém
-
2 tasak karamellás pudingpor
-
6 dl tej
-
15 dkg vaj
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéből verjünk a sóval kemény habot. A tojások sárgáját a kristálycukorral felváltva keverjük bele, majd adjuk hozzá az olajat és a meleg vizet.
- Óvatosan keverjük hozzá a lisztet, amiben eldolgoztuk a sütőport és a szódabikarbónát.
- A tészta kb. felét öntsük bele egy 20×30 cm-es, sütőpapírral ellátott tepsibe. A maradékhoz keverjük a kakaóport és az olvasztott csokoládét, majd ezt a tésztát a fehérjére kanalazzuk.
- A tészta tetejét megszórjuk a magozott meggybefőttel.
- 180 C fokra előmelegített sütőben, 30 percig sütjük. Nem árt a tűpróba. Ha kész, a tepsiben hagyjuk 10 percet hűlni, majd óvatosan kiborítva, eltávolítjuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A kihűlt tészta tetejére halmozzuk a krémet, és egy nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a csokoládét. Egy-két órára a hűtőbe tesszük pihenni, majd tetszés szerint szeletelve szervírozzuk.
Karamellkrém
- A pudingokat egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön a többi tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ha kihűlt, a puha vajat belehabosítjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2810
- Feltöltés dátuma: 2016. május 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Tulajdonképpen nem is tudom miért így készült, miért ilyennek készült. Kívántam a gyümölcsöset, kívántam a krémeset, a végeredmény magáért beszél...nagyon finom lett.