r
Nosalty Logó

Csokis-lekváros kenyérsüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Csokis-lekváros kenyérsüti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a díszítéshez

Összesen 1498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a díszítéshez

Összesen 5986 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a díszítéshez

Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2175.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    1009 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 1498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8702.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    2189 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    1594 mg
  • Nátrium
    4037 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1169.5 g
  • Cukor
    604 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    729 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 5986 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kenyeret apró kis darabokra vágjuk. Beletesszük egy nagy tálba.
  2. A tejet meglangyítjuk, és közben hozzáadjuk a kakaóport, a cukrot, a fahéjat és a reszelt citromhéjat, ezeket jól elkevergetjük benne.
  3. Majd ráöntjük a kenyérre, és hozzáadjuk még a tojást meg a lisztet. Jól összegyúrjuk.
  4. Fogunk egy sütőformát (őzgerinc), kivajazzuk és kilisztezzük.
  5. Beletesszük a masszát, jól lenyomogatjuk, majd megsütjük. Nem baj, ha a belseje nem egészen sül meg, mert akkor nem szárad ki.
  6. Megfőzzük a csokipudingot.
  7. Ha kész a süti, akkor három részre vágjuk, és megkenjük lekvárral, majd a legtetejét és az oldalát is, és erre tesszük a csokipudingot.
  8. Majd megszórjuk a tortadísszel, és betesszük a hűtőbe hűlni. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 31x12
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6634
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Nem csináltam még ilyet soha, de maradt egy csomó kenyér, és nem akartam kidobni. Azt már hallottam, hogy maradék kalácsból csináltak valamit, hát gondoltam a kenyérből is lehet. Nagyon  nagyon finom és laktató édesség lett belőle!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...