r
Nosalty Logó

Csokis-kávés piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Csokis-kávés piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 499 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2985 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 499 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.9 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1721 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1687 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 2985 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítése:
  2. A tojásfehérjékből pár csepp citromlével és a porcukorral kemény habot verünk.
  3. Hozzáadjuk kanalanként a lisztet, a vaníliás cukrot és a megolvasztott, lehűtött vajat.
  4. Felét sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük.
  5. Forró sütőbe tesszük és takarékon 5 percig sütjük.
  6. Eközben a maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport és a rumot.
  7. A tepsit kivesszük a sütőből és ráegyengetjük a kakaós tésztát.
  8. Lassú tűzön megsütjük.
  9. A sütőből kivéve a tepsiben feltekerjük a tésztát a sütőpapírral együtt.
  10. Konyharuhába csavarva deszkára helyezzük, megvárjuk míg kihűl.
  11. Hidegen kitekerjük, megkenjük a krémmel, és visszatekerjük.
  12. Legalább két órán át pihentetjük a hűtőben mielőtt felszeljük.
  13. A krém készítése:
  14. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  15. A tojást a tejszínnel, a kakaóval, kávéval és liszttel gőz fölött sűrűre főzzük.
  16. Kihűlés után összekeverjük a cukros vajjal.
  17. Hozzáadjuk a rumot.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 613
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 168306
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 23.

Ajánló

Kávé, tea, tejes turmixok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-kávés piskótatekercs
Harmathy Ildikó 313 recept

Az a tervem, hogy Vilmos buliján rolád-parádéval kápráztatom el a gyerekeket. Erre edzek. (Vilmos nem tudja, mit tervezek, csak boldogan falja a roládokat.)   Arra gondoltam: csinálok fehér, sárga, rózsaszín, barna piskótaroládokat (fehéret tojásfehérjéből citromkrémmel vagy kókusszal; sárgát sima piskótából narancskrémmel; rózsaszínt valami lekvárral; a csokis ilyesmi lesz, lehet csak csokis piskótából) és különböző színű sós roládokat is (paradicsomos, brokkolis, tojásos, stb. – majd még kitalálom. (Ha van ötletetek, szívesen veszem a segítséget!) Jó tarka-barkán fogom tálalni − megpróbálom elkápráztatni a bandát. Vilmos örülni fog - szerintem -, mert annak ellenére, hogy folyton kritizálja a főztömet, a haverok előtt szeret nagyképűsködni az anyja remekeivel :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...