r
Nosalty Logó

Csokis karamellás torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
susumoa
Csokis karamellás torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Karamell

Csoki

696
Kalória
5.6g
Fehérje
83.9g
Szénhidrátok
39.9g
Zsír
35.9g
Víz
151.2g
Koleszterin
3.3g
Rost
62.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Karamell

Csoki

Összesen 696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Karamell

Csoki

Összesen 5557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Karamell

Csoki

Összesen 416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    318.9 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2181.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671 g
  • Cukor
    496 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    287.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2375 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 5557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 416 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra. A lisztet, kakaót és sót összekeverjük egy közepes tálban.
  2. Egy nagy tálban a vajat és cukrot habosra keverjük, majd beletesszük a tojássárgákat és a vanília aromát. Végül belekeverjük a száraz keveréket.
  3. 24 cm-s kapcsos tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk úgy, hogy oldalt legyen pereme. Villával beszurkáljuk, és a hűtőbe tesszük 30 percre.
  4. Kb 15 percig sütjük, majd félretesszük hűlni.

Karamell

  1. A cukrot, mézet, sót és vizet összekeverjük, majd közepes lángon felforraljuk, lehetőleg anélkül, hogy belepiszkálnánk.
  2. Addig forraljuk, míg szép borostyánsárga lesz, és levesszük a tűzről. Belekeverjük a vajat és a tejszínt.
  3. Ha meghűlt, a tésztára öntjük, és betesszük a hűtőbe.

Csoki

  1. A tejszínt majdnem felforraljuk közepes lángon, vagyis ha már buborékos, vegyük le a tűzről. Beletesszük az apróra vágott étcsokit, és addig keverjük, míg szép sima lesz.
  2. Ráöntjük a karamell tetejére, és 4-5 órára vagy egy estére a hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Egy angol oldalon találtam ezt a receptet pár éve, de az eredeti recept szerinti sós karamella kissé megriasztott. Végül rászántam magam, lefordítottam, és kevesebb sóval megcsináltam, és egy nagyon finom, de rettentően édes tortát kaptam eredményül. Csak nagyon édesszájúaknak ajánlom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!