r
Nosalty Logó

Csokis-habos álom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-habos álom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Hab

Összesen 502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Hab

Összesen 3001 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Hab

Összesen 237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    169.8 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    922 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3860.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1548 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    215 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 3001 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Hab

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat különválasztjuk. A tojásfehérjét a citromlével és a sóval habbá verjük, majd hűtőbe tesszük.
  2. A tojássárgáját a cukrokkal fehéredésig keverjük.
  3. A lisztet sütőporral összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a sárgájához. Itt szükség szerint tejet öntünk hozzá (max. 50 ml).
  4. Az étcsokoládét összetörjük, rákanalazzuk az olajat, majd mikróban megolvasztjuk, és hozzákeverjük a masszához.
  5. A fehérje 1/4-ét kikanalazzuk, a masszához adjuk, és gyors mozdulatokkal összekeverjük. Ezután már óvatos mozdulatokkal, több részletben hozzáforgatjuk a maradék fehérjét.
  6. Előmelegített sütőben 175 fokon 20 percig sütjük (alsó-felső), majd nyitott ajtónál pihentetjük 5-10 percig. Közben nekiállunk a habnak.

Hab

  1. A habtejszínt felverjük 1 csepp citromlével, és közben hozzáadjuk az 1 ek. porcukrot.
  2. A felvert habba fakanállal beleforgatjuk a gyümölcsöket. Ezután pedig rákenjük a piskóta tetejére.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2781
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 01.

Ajánló

Érdemes növényi tejszínt használni, mert nekem sokkal jobban egyben maradt a habja, mint a tejesnél. Abba hiába tettem fixálót, összeesett. Ebbe pedig csak egy csepp citromlé kell.  Ha elég magas a piskóta és kevés a habtejszín, akkor érdemes félbevágni a piskótát és megtölteni. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elkészíthető málnával, eperrel, erdei gyümölccsel egyaránt. Mivel nekem kicsit savanykás volt először erdei gyümölccsel, így vágtam bele 1/4 db banánt, ami kompenzálta, szóval ez elhanyagolható összetevő.

Hozzávalók

Piskóta

Hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...