r
Nosalty Logó

Csokis-diós kevert tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Laura36
Csokis-diós kevert tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztaalaphoz

Az ízesítéshez

Összesen 1506 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztaalaphoz

Az ízesítéshez

Összesen 6012 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztaalaphoz

Az ízesítéshez

Összesen 415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1582.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1506 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    332.8 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6330.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1396 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    2777 mg
  • Nátrium
    1343 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    681.9 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1779 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1746 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1111 micro
Összesen 6012 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

A tésztaalaphoz

Az ízesítéshez

Elkészítés

A tésztaalaphoz

  1. A margarint vagy vajat alaposan kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral (robotgépel kb. 10 perc).
  2. Egymás után hozzáütjük a tojásokat, és egynemű masszává keverjük.
  3. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, és kis adagokban a masszához keverjük.
  4. Ha túl sűrű a tészta, kevés tejjel vagy tejföllel lazíthatjuk.
  5. Zsiradék nélkül megpirítjuk a diót, félretesszük.
  6. A cukorból karamellt készítünk, és összekeverjük a pirított dióval, majd sütőpapírra simítjuk, hűlni hagyjuk.
  7. 10 dkg étcsokit durvára vágunk, és a karamellás dió felével (apró darabokra vágva) és a tejjel a masszához keverjük.
  8. Kivajazott-lisztezett, kb. 30 cm hosszú magas falú formában 175 fokon 50-60 percig sütjük.
  9. Ha kész, a maradék 10 dkg étcsokit és olajat gőz felett megolvasztjuk, és a kész sütit bevonjuk.
  10. Végül megszórjuk a maradék karamellás dióval.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 23086
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Ajánló

A pirított dió miatt járul hozzá egy adag karácsonyi hangulat, de az alapanyagok miatt bármikor megsüthető. Az alap kevert tésztát bárhogyan, bármivel lehet ízesíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

Egy karácsonyi magazinban találtam ezt a receptet. Elég sok minden sütöttem már, de valahogy az ilyen típusú kevert tészták kimaradtak. Aggódtam is, hogy sűrű, tömény lesz. De nagyon finom puha, omlós lett a tészta, másnap pedig, amikor már kicsit kiszáradt, nagyon jó volt reggel egy pohár tejjel.

Hozzávalók

A tésztaalaphoz

Az ízesítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...