Csokis-diós kevert tészta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Laura36
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztaalaphoz
-
50g vaj359 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
10 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
88g finomliszt319 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Az ízesítéshez
-
25g dió164 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
19g tej11 kcal
-
18 kcal
Összesen
1506
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztaalaphoz
-
200g vaj1434 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Az ízesítéshez
-
100g dió654 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
75g tej42 kcal
-
71 kcal
Összesen
6012
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztaalaphoz
-
13.8g vaj99 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
15.1g tojás19 kcal
-
24.1g finomliszt88 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
Az ízesítéshez
-
6.9g dió45 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
13.8g étcsokoládé75 kcal
-
5.2g tej3 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
415
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 83.2 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 299 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1582.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 694 mg
-
Nátrium 336 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.5 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 436 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
1506
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.1 g
Zsír
-
Összesen 332.8 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 1196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6330.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 1396 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 562 mg
-
Foszfor 2777 mg
-
Nátrium 1343 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 681.9 g
-
Cukor 363 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 232.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1779 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 686 mg
-
Retinol - A vitamin: 1746 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 402 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1111 micro
Összesen
6012
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
415
kcal
Hozzávalók
A tésztaalaphoz
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
35 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
Az ízesítéshez
-
10 dkg dió
-
10 dkg cukor
-
20 dkg étcsokoládé
-
0.8 dl tej
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztaalaphoz
- A margarint vagy vajat alaposan kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral (robotgépel kb. 10 perc).
- Egymás után hozzáütjük a tojásokat, és egynemű masszává keverjük.
- A lisztet összevegyítjük a sütőporral, és kis adagokban a masszához keverjük.
- Ha túl sűrű a tészta, kevés tejjel vagy tejföllel lazíthatjuk.
- Zsiradék nélkül megpirítjuk a diót, félretesszük.
- A cukorból karamellt készítünk, és összekeverjük a pirított dióval, majd sütőpapírra simítjuk, hűlni hagyjuk.
- 10 dkg étcsokit durvára vágunk, és a karamellás dió felével (apró darabokra vágva) és a tejjel a masszához keverjük.
- Kivajazott-lisztezett, kb. 30 cm hosszú magas falú formában 175 fokon 50-60 percig sütjük.
- Ha kész, a maradék 10 dkg étcsokit és olajat gőz felett megolvasztjuk, és a kész sütit bevonjuk.
- Végül megszórjuk a maradék karamellás dióval.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 236
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 23086
- Feltöltés dátuma: 2012. december 03.
Ajánló
A pirított dió miatt járul hozzá egy adag karácsonyi hangulat, de az alapanyagok miatt bármikor megsüthető. Az alap kevert tésztát bárhogyan, bármivel lehet ízesíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Laura36
77 recept
Egy karácsonyi magazinban találtam ezt a receptet. Elég sok minden sütöttem már, de valahogy az ilyen típusú kevert tészták kimaradtak. Aggódtam is, hogy sűrű, tömény lesz. De nagyon finom puha, omlós lett a tészta, másnap pedig, amikor már kicsit kiszáradt, nagyon jó volt reggel egy pohár tejjel.