Csokis-diós kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
138g finomliszt501 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
5 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
30g víz0 kcal
-
38g margarin269 kcal
Krém
-
38g étcsokoládé205 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
17 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
38g dió245 kcal
-
121 kcal
Összeállítás
Szirup
Összesen
1921
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
550g finomliszt2002 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
4g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
120g víz0 kcal
-
150g margarin1076 kcal
Krém
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
120g margarin860 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
68 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
150g dió981 kcal
-
483 kcal
Összeállítás
Szirup
Összesen
7683
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
27.3g finomliszt99 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
-
6g víz0 kcal
-
7.4g margarin53 kcal
Krém
-
7.4g étcsokoládé41 kcal
-
6g margarin43 kcal
-
2.5g porcukor10 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
7.4g dió49 kcal
-
24 kcal
Összeállítás
Szirup
Összesen
381
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 28.5 g
Zsír
-
Összesen 96.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1395.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 505 mg
-
Nátrium 496 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 245.2 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 123.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 612 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 576 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 429 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
1921
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 113.8 g
Zsír
-
Összesen 386.5 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 140 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 143 g
-
Koleszterin 552 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5580.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 491 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 769 mg
-
Foszfor 2019 mg
-
Nátrium 1983 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 981 g
-
Cukor 499 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 492.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2450 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 271 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 528 micro
-
Kolin: 590 mg
-
Retinol - A vitamin: 2306 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1718 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 918 micro
Összesen
7683
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
381
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
55 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
20 g friss élesztő
-
1 kávéskanál só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 db tojás
-
1.2 dl víz
-
15 dkg margarin
Krém
-
15 dkg étcsokoládé
-
12 dkg margarin
-
5 dkg porcukor
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
Töltelék
-
15 dkg dió
-
15 dkg kandírozott narancshéj
Összeállítás
Szirup
Elkészítés
Tészta
- Egy nagy keverőtálba beletesszük a lisztet, a kristálycukrot, a felfuttatott élesztőt, a sót, a reszelt citromhéjat, majd hozzáadjuk a három tojást, a vizet. Kézzel vagy robotgéppel összekeverjük az alapanyagokat, majd fokozatosan hozzáadjuk a puha margarint. Addig gyúrjuk, amíg a tészta szépen összeáll. Bucit formázunk belőle, egy belisztezett tálba rakjuk és lefolpakozzuk.
- Egy egész éjszakára, de legalább néhány órára a hűtőbe tesszük, szépen meg fog kelni.
Krém
- Vízgőz fölött felolvasztjuk együtt a feldarabolt csokoládét és a margarint. Tálkában csomómentesen összekeverjük a porcukrot, a kakaóport és a sót.
- Hozzáadjuk az olvasztott csokoládéhoz, összekeverjük. Hűtőbe tesszük. Kenés előtt mikróban kicsit fel kell melegíteni, hogy kenhető, de nem folyós masszává olvadjon vissza.
Töltelék
- Összedaraboljuk a diót. Én kész kandírozott narancshéjat vettem, így azzal nem volt dolgom.
Összeállítás
- Miután elkészítettük a krémet és a diót, a tésztát két részre osztjuk (érdemes mérlegen lemérni, hogy a két adag valóban egyforma legyen). Az egyik bucit lisztezett gyúródeszkán 40x30 cm-es téglalapra nyújtjuk.
- Megkenjük a csokis töltelék felével, megszórjuk a durvára vágott dióval, a kandírozott narancshéjjal. Hosszában, bejgli-szerűen feltekerjük. Most éles késsel hosszában félbevágjuk, mind a két felet úgy igazítjuk hogy a töltelékes oldal nézzen fel, majd "összefonjuk".
- Óvatosan áthelyezzük egy kivajazott gyümölcskenyérformába. Megismételjük a másik adag tésztával és töltelékkel. Huzatmentes helyen 1 óráig kelesztjük.
- 190 C fokos sütőben 30 percig sütjük.
Szirup
- Kis lábasban összeforraljuk a cukrot és a vizet, langyosra hűtjük, majd a forró kalácsot ezzel megkenjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 5412
- Feltöltés dátuma: 2018. március 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Tavaly kipróbáltam ezt a kalácsot olyan jól sikerült, hogy a családom karácsonyra kérte, hogy ilyet süssek (persze már dupla adagot:) ).