r
Nosalty Logó

Csokis-diós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-diós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Töltelék

Összeállítás

Szirup

Összesen 1921 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Töltelék

Összeállítás

Szirup

Összesen 7683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Töltelék

Összeállítás

Szirup

Összesen 381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1921 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    386.5 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    143 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5580.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    769 mg
  • Foszfor
    2019 mg
  • Nátrium
    1983 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    981 g
  • Cukor
    499 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2450 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2306 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1718 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    918 micro
Összesen 7683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Töltelék

Összeállítás

Szirup

Elkészítés

Tészta

  1. Egy nagy keverőtálba beletesszük a lisztet, a kristálycukrot, a felfuttatott élesztőt, a sót, a reszelt citromhéjat, majd hozzáadjuk a három tojást, a vizet. Kézzel vagy robotgéppel összekeverjük az alapanyagokat, majd fokozatosan hozzáadjuk a puha margarint. Addig gyúrjuk, amíg a tészta szépen összeáll. Bucit formázunk belőle, egy belisztezett tálba rakjuk és lefolpakozzuk.
  2. Egy egész éjszakára, de legalább néhány órára a hűtőbe tesszük, szépen meg fog kelni.

Krém

  1. Vízgőz fölött felolvasztjuk együtt a feldarabolt csokoládét és a margarint. Tálkában csomómentesen összekeverjük a porcukrot, a kakaóport és a sót.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládéhoz, összekeverjük. Hűtőbe tesszük. Kenés előtt mikróban kicsit fel kell melegíteni, hogy kenhető, de nem folyós masszává olvadjon vissza.

Töltelék

  1. Összedaraboljuk a diót. Én kész kandírozott narancshéjat vettem, így azzal nem volt dolgom.

Összeállítás

  1. Miután elkészítettük a krémet és a diót, a tésztát két részre osztjuk (érdemes mérlegen lemérni, hogy a két adag valóban egyforma legyen). Az egyik bucit lisztezett gyúródeszkán 40x30 cm-es téglalapra nyújtjuk.
  2. Megkenjük a csokis töltelék felével, megszórjuk a durvára vágott dióval, a kandírozott narancshéjjal. Hosszában, bejgli-szerűen feltekerjük. Most éles késsel hosszában félbevágjuk, mind a két felet úgy igazítjuk hogy a töltelékes oldal nézzen fel, majd "összefonjuk".
  3. Óvatosan áthelyezzük egy kivajazott gyümölcskenyérformába. Megismételjük a másik adag tésztával és töltelékkel. Huzatmentes helyen 1 óráig kelesztjük.
  4. 190 C fokos sütőben 30 percig sütjük.

Szirup

  1. Kis lábasban összeforraljuk a cukrot és a vizet, langyosra hűtjük, majd a forró kalácsot ezzel megkenjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5412
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaly kipróbáltam ezt a kalácsot olyan jól sikerült, hogy a családom karácsonyra kérte, hogy ilyet süssek (persze már dupla adagot:) ).

Hozzávalók

Tészta

Krém

Töltelék

Összeállítás

Szirup

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...