r
Nosalty Logó

Csokis-diós csodatorta 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
huzsi
Csokis-diós csodatorta 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 804 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 804 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    366.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4223.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    560 mg
  • Foszfor
    1685 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    726.8 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2437 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1549 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1294 micro
Összesen 6421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Először 30 dkg kristálycukrot kikavarunk 5 tojássárgájával. Majd hozzáadunk 10 evőkanál vizet, és azzal is kikeverjük.
  2. Beleteszünk 10 dkg darált diót, kávéskanál szódabikarbónát (kevés citrom levével leöntve a szódabikarbónát).
  3. Majd 20 dkg liszttel összekavarjuk, és hozzáadjuk 5 tojás felvert habját.
  4. Zsírozott, lisztezett tortaformába tesszük, és bemelegített sütőben néhány percig erős lángon, majd lassan sütjük tűpróbáig.
  5. A krémhez a 15 dkg cukrot 4 evőkanál liszttel, 2 csomag vaníliás cukorral, 3-4 evőkanál kakaóval összekeverjük, és hozzáadjuk a 2,5 dl tejet. Sűrűre főzzük.
  6. Ha kihűlt, hozzáteszünk 1 kocka margarint, és kevés darált diót is tehetünk bele. Ezzel a krémmel töltjük meg a piskótát kívül, belül.
  7. Ha kész, darált dióval megszórjük kívülről, majd díszíthetjük fél diókkal a torta tetejét is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12732
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 19.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik édesszájúak, és szeretik a csoki és a dió ízvilágát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több éve már, hogy ezt a receptet kaptam, és sok éven keresztül került már szülinapokon az asztalra belőle. Nagyon ízletes, nem túl vajas, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...