r
Nosalty Logó

Csokis baracklekváros muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
mercheeky
Csokis baracklekváros muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A muffinhoz

A krémhez

Összesen 861 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A muffinhoz

A krémhez

Összesen 3439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A muffinhoz

A krémhez

Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 861 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4679.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1433 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1782 mg
  • Nátrium
    1163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    576.3 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    673 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 3439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A krémhez

Elkészítés

A muffinhoz

  1. Az étcsokoládé kivételével a hozzávalókat dolgozzuk össze.
  2. Ha a massza összeállt, olvasszuk fel az étcsokoládét is, majd adjuk a tésztához.
  3. Muffinpapírba tesszük, ha esetleg nincs, a muffinsütőt olajozzuk ki, és öntsük a tésztát kiadagolva a formákba.
  4. Előmelegített sütőbe először magas, majd közepes lángon süssük tűpróbáig.
  5. Amíg a muffinok sülnek, a tejfölbe tesszük a cukrot és a fahéjat, majd alaposan összekeverjük.
  6. A kész muffinok tetejére baracklekvárt vagy fahéjas tejfölt teszünk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4027
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis baracklekváros muffin
mercheeky 6 recept

A párommal késő este (innen a kis éji muffin elnevezés) egy kis édességre vágytunk, így elhatároztam, hogy sütök valami gyors sütit. Csokis muffinnak indult, de megláttam a baracklekvárt, és gondoltam kikísérletezek valami új ízilágot.:) Baracklekvár helyett nyilván más lekvárt is lehet használni, de szerintem a barack-fahéj kombináció a legjobb.:) Otthon nagy sikert aratott, hiszen könnyű, finom és nagyon gyorsan elkészül!  Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A muffinhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...