r
Nosalty Logó

Csokis-banános karácsonyi brownie - Brownie 9.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-banános karácsonyi brownie - Brownie 9.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 2407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 347 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    138.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.4 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 2407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt, a sütőformát / formákat vajazzuk ki
  2. A vajat lassú tűzön kezdjük el olvasztani.
  3. Közben a lisztet keverjük össze a sütőporral, a banánt kockázzuk fel, a 2 tojást lazán verjük fel.
  4. A megolvadt vajhoz adjuk hozzá a kakaóport, a cukrot, az aromát és a két tojást. Az így kapott masszába kavargatás mellett, kis adagokban jöhet a liszt, majd a banán és makadámia dió.
  5. A sűrű masszát adagoljuk a kivajazott sütőformá(k)ba, majd süssük meg.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18350
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 31.

Ajánló

Forró tea, forraltbor mellé kiváló nasi a hideg téli estéken :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept cseresznyével és mandulaaromával készül, és egy holland süteményes könyvben találtam rá. A karácsonyi hangulatteremtés végett, s mivel a család nagyon szereti, a cseresznyéből banán lett, és makadámiát is tettem bele :). Szerintem nagyon finom, gyors és egyszerű! Ebből a mennyiségből 6 db, kb. 6 cm átmérőjű kerámia sütőforma telik meg (persze csak félig, hisz a massza megemelkedik!). Kisebb tortaformában vagy quiche-tálban is el tudnám képzelni, sőt muffin formákban is. Jó étvágyat!

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...