r
Nosalty Logó

Csokikrémes-kávés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokikrémes-kávés torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krémhez

Kenéshez

Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krémhez

Kenéshez

Összesen 4359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krémhez

Kenéshez

Összesen 254 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3125.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.6 g
  • Cukor
    474 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 4359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Kenéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. A tésztához a tojások fehérjét felverjük a citromlével, hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk belőle.
  2. Egyenként keverjük bele a sárgákat, végül az előzőleg egymással elkevert száraz hozzávalókat szitáljuk a masszához, és az olajat csorgatjuk hozzá.
  3. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és előmelegített 180 °C-os sütőben sütjük ki kb. 30 perc alatt. A sütés utolsó fázisában tűpróbával ellenőrizhetjük. A kihűlt tésztát két lapra vágjuk.

Krémhez

  1. A krémhez a pudingport az 5 evőkanálnyi cukorral és az 5 dl tejjel sűrűre főzzük, kevergetve feloldjuk benne az aprított csokoládét és a kávét, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A vajat kihabosítjuk, apránként hozzáadva a porcukrot.
  3. A pudingos masszát kanalanként adjuk a vajas krémhez. A végén hozzácsorgatjuk a citromlevet, és egynemű krémet készítünk belőle.
  4. Az alsó lap tetejét és a felső lap alját megkenjük narancslekvárral, és megtöltjük a krémmel.
  5. Tetejére kakaóport szitálhatunk, vagy tejszínhabbal is bevonhatjuk.
  6. Minél tovább áll, annál finomabb lesz, ezért mindenképpen érdemes előző nap elkészíteni, mint általában a krémes süteményeket, jobban összeérnek az ízek.

Kenéshez

  1. Bármilyen lekvárt lehet használni, ami éppen van! Én pl. baracklekvárral kentem meg, és így is nagyon jól passzolt a töltelékhez.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8205
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 27.

Ajánló

Szülinapra, évfordulóra vagy bármilyen alkalomra kiváló! De csak annak, aki szereti a kávét ;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az interneten találtam rá erre a receptre, és tegnap a szülinapomra el is készítettem! Mindenki teljesen oda volt érte! Az eredeti recept a tortaimado.hu oldalon található. Én kifejezetten szeretem a kávés sütiket, és ez is nagyon-nagyon finom volt! Tényleg igaza van a recept írójának, hogy minél tovább áll a hűtőben, annál finomabb lesz!

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...