r
Nosalty Logó

Csokikrémes-kávés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokikrémes-kávés torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krémhez

Kenéshez

Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krémhez

Kenéshez

Összesen 4359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krémhez

Kenéshez

Összesen 254 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3125.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.6 g
  • Cukor
    474 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 4359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Kenéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. A tésztához a tojások fehérjét felverjük a citromlével, hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk belőle.
  2. Egyenként keverjük bele a sárgákat, végül az előzőleg egymással elkevert száraz hozzávalókat szitáljuk a masszához, és az olajat csorgatjuk hozzá.
  3. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és előmelegített 180 °C-os sütőben sütjük ki kb. 30 perc alatt. A sütés utolsó fázisában tűpróbával ellenőrizhetjük. A kihűlt tésztát két lapra vágjuk.

Krémhez

  1. A krémhez a pudingport az 5 evőkanálnyi cukorral és az 5 dl tejjel sűrűre főzzük, kevergetve feloldjuk benne az aprított csokoládét és a kávét, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A vajat kihabosítjuk, apránként hozzáadva a porcukrot.
  3. A pudingos masszát kanalanként adjuk a vajas krémhez. A végén hozzácsorgatjuk a citromlevet, és egynemű krémet készítünk belőle.
  4. Az alsó lap tetejét és a felső lap alját megkenjük narancslekvárral, és megtöltjük a krémmel.
  5. Tetejére kakaóport szitálhatunk, vagy tejszínhabbal is bevonhatjuk.
  6. Minél tovább áll, annál finomabb lesz, ezért mindenképpen érdemes előző nap elkészíteni, mint általában a krémes süteményeket, jobban összeérnek az ízek.

Kenéshez

  1. Bármilyen lekvárt lehet használni, ami éppen van! Én pl. baracklekvárral kentem meg, és így is nagyon jól passzolt a töltelékhez.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8200
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 27.

Ajánló

Szülinapra, évfordulóra vagy bármilyen alkalomra kiváló! De csak annak, aki szereti a kávét ;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az interneten találtam rá erre a receptre, és tegnap a szülinapomra el is készítettem! Mindenki teljesen oda volt érte! Az eredeti recept a tortaimado.hu oldalon található. Én kifejezetten szeretem a kávés sütiket, és ez is nagyon-nagyon finom volt! Tényleg igaza van a recept írójának, hogy minél tovább áll a hűtőben, annál finomabb lesz!

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek