Csokikrémes-kávés torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskótához
-
33g tojás42 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
7 kcal
-
18g cukor70 kcal
-
7 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Krémhez
-
17 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
50g tej28 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Kenéshez
-
20 kcal
Összesen
436
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
68 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
71 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Krémhez
-
171 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
500g tej280 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Kenéshez
-
80g narancslekvár197 kcal
Összesen
4359
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskótához
-
19.4g tojás24 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
10.6g cukor41 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
Krémhez
-
2.6g csokoládés pudingpor10 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
2.9g étcsokoládé16 kcal
-
29.4g tej16 kcal
-
8.8g vaj63 kcal
-
8.8g porcukor34 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
Kenéshez
-
4.7g narancslekvár12 kcal
Összesen
254
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
436
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.9 g
Zsír
-
Összesen 188 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1407 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3125.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 886 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 286 mg
-
Foszfor 1044 mg
-
Nátrium 752 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 615.6 g
-
Cukor 474 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 324.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1494 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 899 mg
-
Retinol - A vitamin: 1471 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1556 micro
Összesen
4359
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
6 db tojás
-
9 dkg finomliszt
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
18 dkg cukor
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 fél citromból nyert citromlé
Krémhez
Kenéshez
Elkészítés
Piskótához
- A tésztához a tojások fehérjét felverjük a citromlével, hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk belőle.
- Egyenként keverjük bele a sárgákat, végül az előzőleg egymással elkevert száraz hozzávalókat szitáljuk a masszához, és az olajat csorgatjuk hozzá.
- Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és előmelegített 180 °C-os sütőben sütjük ki kb. 30 perc alatt. A sütés utolsó fázisában tűpróbával ellenőrizhetjük. A kihűlt tésztát két lapra vágjuk.
Krémhez
- A krémhez a pudingport az 5 evőkanálnyi cukorral és az 5 dl tejjel sűrűre főzzük, kevergetve feloldjuk benne az aprított csokoládét és a kávét, majd hagyjuk kihűlni.
- A vajat kihabosítjuk, apránként hozzáadva a porcukrot.
- A pudingos masszát kanalanként adjuk a vajas krémhez. A végén hozzácsorgatjuk a citromlevet, és egynemű krémet készítünk belőle.
- Az alsó lap tetejét és a felső lap alját megkenjük narancslekvárral, és megtöltjük a krémmel.
- Tetejére kakaóport szitálhatunk, vagy tejszínhabbal is bevonhatjuk.
- Minél tovább áll, annál finomabb lesz, ezért mindenképpen érdemes előző nap elkészíteni, mint általában a krémes süteményeket, jobban összeérnek az ízek.
Kenéshez
- Bármilyen lekvárt lehet használni, ami éppen van! Én pl. baracklekvárral kentem meg, és így is nagyon jól passzolt a töltelékhez.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8205
- Feltöltés dátuma: 2014. február 27.
Ajánló
Szülinapra, évfordulóra vagy bármilyen alkalomra kiváló! De csak annak, aki szereti a kávét ;)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az interneten találtam rá erre a receptre, és tegnap a szülinapomra el is készítettem! Mindenki teljesen oda volt érte! Az eredeti recept a tortaimado.hu oldalon található. Én kifejezetten szeretem a kávés sütiket, és ez is nagyon-nagyon finom volt! Tényleg igaza van a recept írójának, hogy minél tovább áll a hűtőben, annál finomabb lesz!