r
Nosalty Logó

Csokikosár zserbó-íz ihletéssel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
KonyhaMalacka
Csokikosár zserbó-íz ihletéssel
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kosárhoz

A krémhez

Összesen 696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kosárhoz

A krémhez

Összesen 3482 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kosárhoz

A krémhez

Összesen 277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    186.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2409.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    651 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 3482 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A kosárhoz

A krémhez

Elkészítés

A kosárhoz

  1. A csokoládét vízgőzön megolvasztjuk.
  2. Muffin sütőformába való kapszlikat (szilikonból vagy papírból) egy ecsettel kikenjük az olvadt csokival, egy réteg után hagyjuk, hogy megdermedjen, majd ezt a műveletet legalább még egyszer-kétszer megismételjük.
  3. Hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen.

A krémhez

  1. Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, majd kinyomkodjuk a felesleges folyadékot belőle. Egy lábosba tesszük ízlés szerinti cukorral, citromhéjjal párolódni, közepes hőfokon. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  2. Egy tálba szórjuk a darált diót és az őrölt babapiskótát. Annyi almapürét adunk hozzá, hogy ne túl folyós, kenhető állagú masszát kapjunk.
  3. A csokikosarakról óvatosan lefejtjük a kapszlikat. Megtöltjük félig-háromnegyedig a diós krémmel, majd sárgabaracklekvárt kanalazunk a tetejére.
  4. Tejszínhabbal kínáljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 568
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

Nem kell Karácsonyig várni a zserbó majszolásával, ha már most elkészítjük tányérdesszert formájában.

Hozzávalók

A kosárhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...