r
Nosalty Logó

Csokihabos muffin marcipánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Csokihabos muffin marcipánnal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 1086 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 4334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1086 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    289.7 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2480.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1040 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.6 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2257 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 4334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük robotgéppel, majd a lisztet a sütőporral és a kakaóval leszitáljuk, és a tojásos krémhez adjuk. Keverőlapáttal keverjük tovább, majd a tejet is hozzáöntjük.
  2. A muffin formákba tesszük a papírkapszlikat, és a jól kikevert masszával 3/4 részig töltjük őket.
  3. A tetejét csokoládécseppekkel rakjuk ki, és 200 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni a kész sütiket.
  4. Addig a tejszínt a cukorral felverjük kemény habbá, és egy keveset félreteszünk belőle, majd a többihez a cukrot és a cukrozott kakaót is hozzákeverjük.
  5. Csillagcsöves nyomózsákból koszorúkat nyomunk mindegyik kapszliból kivett muffin tetejére.
  6. A félretett tejszínhabból külön még csillagot nyomunk rá, majd a közepébe marcipángolyókat rakunk díszítésként, amit a nyers marcipánból formáztunk ki.
  7. Ezután kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7234
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokihabos muffin marcipánnal
Zsuzsamama56 322 recept

Nem volt nehéz kitalálni ezt a receptet, mert nálunk a csokis sütik nagyon kapósak.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...