Csokiglazúros narancsos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 2% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
4g ecet1 kcal
-
50g víz0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
65g narancs22 kcal
A csokiglazúrhoz
Összesen
1313
kcal
- 2% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
15g ecet3 kcal
-
200g víz0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
260g narancs89 kcal
A csokiglazúrhoz
Összesen
5251
kcal
- 2% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
16.9g finomliszt62 kcal
-
8.5g cukor33 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.8g ecet0 kcal
-
11.3g víz0 kcal
-
4.8g napraforgó olaj42 kcal
-
14.7g narancs5 kcal
A csokiglazúrhoz
-
14.1g margarin101 kcal
-
14.1g víz0 kcal
-
13g cukor50 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
Összesen
296
kcal
- 2% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 73.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1153.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 425 mg
-
Nátrium 383 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.8 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 176.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 480 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
1313
kcal
- 2% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 37.1 g
Zsír
-
Összesen 292.7 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 93 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4613.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 1056 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 1701 mg
-
Nátrium 1532 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 647.4 g
-
Cukor 398 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 706.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2068 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 238 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 1920 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1660 micro
-
β-crypt 220 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
5251
kcal
- 2% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
15 dkg cukor
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 csomag sütőpor
-
3 ek ecet
-
2 dl víz
-
1 dl napraforgó olaj
A csokiglazúrhoz
-
250 g margarin
-
250 ml víz
-
1 bögre cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- Keverjük össze a tésztához a száraz hozzávalókat egyenletesen (úgymint liszt, cukor, szódabikarbóna, sütőpor), majd öntsük hozzá az ecetet, vizet és olajat, egyenletesen keverjük el.
- Amint ezzel megvagyunk, vágjuk apróra a narancsot, és keverjük bele ezt is.
- Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és öntsük bele a tésztát.
- Előmelegített sütőben süssük meg (kb. fél óra, tűpróba).
- Közben egy kocka margarint öntsünk fel egy kis edényben annyi vízzel, hogy félig ellepje, öntsük hozzá a cukrot és a kakaót, majd főzzük fel, míg a margarin beleolvad. Kóstolás után cukrozhatjuk még, ha nem elég édes.
- Ha kész a tészta, vegyük ki és tegyük tálcára, majd a tetejét kicsit vagdossuk be (mint a pogácsának), hogyjobban belefolyjon a csokiglazúr.
- Öntsük rá a csokit, várjunk egy kicsit, míg jól belefolyik és jó étvágyat. :)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3618
- Feltöltés dátuma: 2013. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Klasszikus hétvégi sütihiány pótlására ötlöttem ki, ami éppen van (vagy nincs) itthon alapon. A tej és tojás hiánya tehát nem csupán érzékenyeknek, allergiásoknak, hanem egyetemistáknak is előny lehet.:) A végeredmény: klasszikus szottyogós csúnya, de finom.