r
Nosalty Logó

Csokiglazúros narancsos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csokiglazúros narancsos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A csokiglazúrhoz

Összesen 1313 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A csokiglazúrhoz

Összesen 5251 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A csokiglazúrhoz

Összesen 296 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1153.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1313 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    292.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4613.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1701 mg
  • Nátrium
    1532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.4 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    706.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1660 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 5251 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokiglazúrhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük össze a tésztához a száraz hozzávalókat egyenletesen (úgymint liszt, cukor, szódabikarbóna, sütőpor), majd öntsük hozzá az ecetet, vizet és olajat, egyenletesen keverjük el.
  2. Amint ezzel megvagyunk, vágjuk apróra a narancsot, és keverjük bele ezt is.
  3. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és öntsük bele a tésztát.
  4. Előmelegített sütőben süssük meg (kb. fél óra, tűpróba).
  5. Közben egy kocka margarint öntsünk fel egy kis edényben annyi vízzel, hogy félig ellepje, öntsük hozzá a cukrot és a kakaót, majd főzzük fel, míg a margarin beleolvad. Kóstolás után cukrozhatjuk még, ha nem elég édes.
  6. Ha kész a tészta, vegyük ki és tegyük tálcára, majd a tetejét kicsit vagdossuk be (mint a pogácsának), hogyjobban belefolyjon a csokiglazúr.
  7. Öntsük rá a csokit, várjunk egy kicsit, míg jól belefolyik és jó étvágyat. :)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3619
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus hétvégi sütihiány pótlására ötlöttem ki, ami éppen van (vagy nincs) itthon alapon. A tej és tojás hiánya tehát nem csupán érzékenyeknek, allergiásoknak, hanem egyetemistáknak is előny lehet.:) A végeredmény: klasszikus szottyogós csúnya, de finom.

Hozzávalók

A tésztához

A csokiglazúrhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...