r
Nosalty Logó

Csoki-meggyes torta Szofitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csoki-meggyes torta Szofitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 604 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4831 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 217 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 604 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.1 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6226.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    2617 mg
  • Nátrium
    1422 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    692.7 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    954.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1688 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    687 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    3392 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1409 micro
Összesen 4831 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta:
  2. Az egész tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és a végén a 4ek forró vizet.
  3. Beleszórjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet, összekeverjük a masszát, és a legvégén finoman beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
  4. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. Amikor megsült, kivesszük, és hagyjuk kihűlni a piskótát. Ha kihűlt, akkor kettévágjuk.
  5. Krém:
  6. Elkeverjük a feketeerdő-torta pudingport a tejszínnel, meggylével, cukorral, és lábasba öntjük.
  7. Beletörjük a csokit kockákra.
  8. Összeforraljuk, hogy besűrűsödjön, és levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni, utána hozzákeverjük a rumot és a zselatinfix port, habverővel habosra verjük.
  9. Elkészítés:
  10. A kettévágott piskóta alját megkenjük a krém felével, beleszórjuk a meggy felét, rátesszük a piskóta lap tetejét.
  11. A megmaradt krémet a tetején és az oldalán szétkenjük egyenletesen.
  12. A tetjét megszórjuk a maradék meggyel, vagy szabályosan minta alakra rendezzük a meggyeket.
  13. Végül reszelünk rá csokiforgácsot. Tálalásig hűtőben tároljuk, érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 12767
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kati barátnőm szülinapjára készültem tortát sütni, és a boltban azon gondolkoztam, hogy milyen torta is legyen... A polcon felfedeztem az új Feketeerdő-torta pudingport, és gondoltam kipróbálom. Volt még itthon meggybefőtt és csoki is, így lett a csupacsoki-csupameggy torta.:) És mondanom se kell, hogy sikert arattam a vendégeknél vele.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...