Csoki Balaton
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Beus
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
6 kcal
-
2g víz0 kcal
-
26g finomliszt96 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
125g növényi habtejszín314 kcal
-
55g étcsokoládé300 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
3g cukor10 kcal
A díszítéshez
-
58g marcipán266 kcal
-
63g cukormáz216 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1531
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
23 kcal
-
8g víz0 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
220g étcsokoládé1201 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
10g cukor39 kcal
A díszítéshez
-
230g marcipán1063 kcal
-
250g cukormáz865 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
6123
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
23g tojás29 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
26.1g növényi habtejszín66 kcal
-
11.5g étcsokoládé63 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
A díszítéshez
-
12g marcipán55 kcal
-
13.1g cukormáz45 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
319
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 80 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 399 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1055.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 355 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.6 g
-
Cukor 134 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 81.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 510 micro
Összesen
1531
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.8 g
Zsír
-
Összesen 320 g
-
Telített zsírsav 196 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1597 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4223.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 531 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 443 mg
-
Foszfor 1619 mg
-
Nátrium 1421 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 682.4 g
-
Cukor 537 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 327.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1034 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 1161 mg
-
Retinol - A vitamin: 1022 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2039 micro
Összesen
6123
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
319
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek víz
-
7 evőkanál finomliszt
-
1 kk sütőpor
A krémhez
-
5 dl növényi habtejszín
-
220 g étcsokoládé
-
60 g vaj
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- A tojások sárgáját kikeverjük 4 evőkanál cukorral. Hozzáadjuk a vizet és a kakaóport. Majd a lisztet, a sütőport és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
- A tejszínt összeforraljuk az apróra vágott csokival, vajjal és cukorral. Átöntjük egy tálba, és ha kihűlt, habbá verjük.
- A piskótalapot kissé átlósan kettévágjuk (nem lapokra mint a tortát!) úgy, hogy a sablonként megrajzolt Balaton mindkét darabra ráférjen.
- Az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik lapot.
- Hűtőben dermesztjük egy-két órát, hogy könnyebben ki lehessen vágni.
- Rátesszük a sablont, és körbevágjuk. (A leeső részeket még készítés közben elfalatozzuk.)
- Egy kevés marcipánt barnára színezünk, és a fogpiszkáló segítségével elkészítjük a bambuszokat.
- A többi marcipánt megfestjük a zöld ételfestékkel, és a torta magasságánál 1-1,5 cm-rel magasabb téglalapokat készítünk.
- A cukormázat kékre színezzük, megkenjük vele a tetejét, hullámzást imitálva.
- Az oldalára is kenjünk egy vékony réteget, hogy majd ráragadjon a marcipán.
- A zöld téglalapokkal borítsuk be a szélét, majd a túllógó részeket ollóval vagy késsel cakkozzuk ki.
- Tegyük rá a bambuszokat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x40
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12189
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Beus
14 recept
A virágos-gesztenyés torta után már nincs megállás. A szomszéd kisfiú szülinapjára készült, mivel 5 éve csak szakadó esőben nyaralnak a Balatonnál. Gondoltam, végre legyen egy kis szerencséjük is a Balcsival. Az alapötlet szintén a Desszertmestenek köszönhető.