r
Nosalty Logó

Csoki Balaton

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Beus
Csoki Balaton
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1531 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 319 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 1531 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    320 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4223.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1619 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    682.4 g
  • Cukor
    537 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1034 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    1161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1022 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2039 micro
Összesen 6123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját kikeverjük 4 evőkanál cukorral. Hozzáadjuk a vizet és a kakaóport. Majd a lisztet, a sütőport és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A tejszínt összeforraljuk az apróra vágott csokival, vajjal és cukorral. Átöntjük egy tálba, és ha kihűlt, habbá verjük.
  4. A piskótalapot kissé átlósan kettévágjuk (nem lapokra mint a tortát!) úgy, hogy a sablonként megrajzolt Balaton mindkét darabra ráférjen.
  5. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik lapot.
  6. Hűtőben dermesztjük egy-két órát, hogy könnyebben ki lehessen vágni.
  7. Rátesszük a sablont, és körbevágjuk. (A leeső részeket még készítés közben elfalatozzuk.)
  8. Egy kevés marcipánt barnára színezünk, és a fogpiszkáló segítségével elkészítjük a bambuszokat.
  9. A többi marcipánt megfestjük a zöld ételfestékkel, és a torta magasságánál 1-1,5 cm-rel magasabb téglalapokat készítünk.
  10. A cukormázat kékre színezzük, megkenjük vele a tetejét, hullámzást imitálva.
  11. Az oldalára is kenjünk egy vékony réteget, hogy majd ráragadjon a marcipán.
  12. A zöld téglalapokkal borítsuk be a szélét, majd a túllógó részeket ollóval vagy késsel cakkozzuk ki.
  13. Tegyük rá a bambuszokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12189
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A virágos-gesztenyés torta után már nincs megállás. A szomszéd kisfiú szülinapjára készült, mivel 5 éve csak szakadó esőben nyaralnak a Balatonnál. Gondoltam, végre legyen egy kis szerencséjük is a Balcsival. Az alapötlet szintén a Desszertmestenek köszönhető.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...