r
Nosalty Logó

Csőben sült zöldbab csemegekarajjal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Csőben sült zöldbab csemegekarajjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.3 g

Zsír

  • Összesen
    179.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4370.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1728 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1200 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1217.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1586 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    427 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1242 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3721 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5899 micro
Összesen 2453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, és alaposan lecsöpögtetjük.
  2. A margarinon megpirítjuk a lisztet, hozzáöntjük a tejet, a tojássárgáját, majd pár percig még főzzük kevergetve.
  3. A tűzről levéve a tejfölt belekanalazzuk, és a sajt felét belereszeljük, a felvert tojásfehérjét beleforgatjuk, és sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint).
  4. Egy jénai tálat vagy egy tepsit olajjal kikenünk, meghintjük zsemlemorzsával.
  5. A zöldbab felét szépen elsimítjuk a jénaiban, ráfektetjük a karajszeleteket, majd a maradék zöldbab következik.
  6. Végül a mártást a tetejére csorgatjuk. A maradék sajtot ráreszeljük.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 285
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19332
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült zöldbab csemegekarajjal
Andi80_ 380 recept

Zöldbab imádó férjem kedvéért készült az étel. Kisfiam is szívesen falatozott belőle. Mondanom sem kell, hogy még aznap el is fogyott az egész tepsivel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...