r
Nosalty Logó

Csőben sült sajtos csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csőben sült sajtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz és zöldségekhez

A rizshez

A párolt lilahagymához

Összesen 517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz és zöldségekhez

A rizshez

A párolt lilahagymához

Összesen 6203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz és zöldségekhez

A rizshez

A párolt lilahagymához

Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    421.5 g

Zsír

  • Összesen
    214.4 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1985 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12715 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    484 mg
  • Kálcium
    1536 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    834 mg
  • Foszfor
    5112 mg
  • Nátrium
    4675 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.2 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    3072.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    160 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1866 micro
  • Kolin:
    1879 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1275 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    2470 micro
  • β-crypt
    1125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3672 micro
Összesen 6203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A húshoz és zöldségekhez

A rizshez

A párolt lilahagymához

Elkészítés

A húshoz és zöldségekhez

  1. A hús:
  2. A feldarabolt húst és a többi hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük. (Ezt a keveréket el lehet készíteni előző nap is, lezárt edényben hűtőbe tenni, és másnap ebédnél készre sütni.)
  3. Hozzákeverjük azt, amivel épp gazdagítani szeretnénk a húst. Pl. pritaminpaprika, vagy akár pirított csirkemáj.(Így is nyugodtan eltehető másnapi sütésre.)
  4. A keveréket egy üveg sütőtálba tesszük, nem baj, ha vastag lesz! Sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
  5. Rizs:
  6. A kimért, megmosott rizst kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségűvízzel.
  7. Hozzátesszük a leveskockát, a lecsöpögtetett konzerv kukoricát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  8. Felforraljuk, jól átkeverjük.
  9. 10 percig minimumom lefedve forraljuk, majd a tüzet elzárva hagyjuk a rizst lefedve tálalásig.
  10. Tálalás előtt elkeverjük benne a kukoricát.
  11. A lilahagymához:
  12. A megtisztított,feldarabolt, felkarikázott hagymát kevés olajon, enyhe sózás, borsozás után a legmagasabb fokozaton enyhe pirulásig pároljuk-sütjük.
  13. Ez is elkészíthető előző nap, és szintén étkezés előtt gyorsan megcsinálható.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 17542
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 05.

Ajánló

Tömény, kiadós étel. Ez az adag kétszeri étkezésre szól. Nyáron könnyíteni lehet rajta egy friss salátával. Ha a lilahagymát helyettesítjük legyen a salátában lilahagyma, ha a rizst helyettesítjük, legyen a salátában kukorica. Csak hogy megmaradjon az ízvilág.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Külön-külön is finomak, de a hús sós ízvilága, a rizs édeskés íze a kukorica miatt és a pirított lilahagyma íze nagyon jól harmonizál egymással.  Ezt a pirított hagymát mi sokféle ételhez esszük. Még a rántott húst is (akár mellé van rakva, akár bele van töltve, és úgy kirántva) elvarázsolja.

Hozzávalók

A húshoz és zöldségekhez

A rizshez

A párolt lilahagymához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...