r
Nosalty Logó

Csőben sült sajtos csirkemell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csőben sült sajtos csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz és zöldségekhez

A rizshez

A párolt lilahagymához

517
Kalória
35.1g
Fehérje
53.7g
Szénhidrátok
17.9g
Zsír
256.1g
Víz
165.4g
Koleszterin
3.7g
Rost
7.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz és zöldségekhez

A rizshez

A párolt lilahagymához

Összesen 517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz és zöldségekhez

A rizshez

A párolt lilahagymához

Összesen 6203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz és zöldségekhez

A rizshez

A párolt lilahagymához

Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    256.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    421.5 g

Zsír

  • Összesen
    214.4 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1985 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12715 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    484 mg
  • Kálcium
    1536 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    834 mg
  • Foszfor
    5112 mg
  • Nátrium
    4675 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.2 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    3072.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    160 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1866 micro
  • Kolin:
    1879 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1275 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    2470 micro
  • β-crypt
    1125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3672 micro
Összesen 6203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A húshoz és zöldségekhez

  1. A hús:
  2. A feldarabolt húst és a többi hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük. (Ezt a keveréket el lehet készíteni előző nap is, lezárt edényben hűtőbe tenni, és másnap ebédnél készre sütni.)
  3. Hozzákeverjük azt, amivel épp gazdagítani szeretnénk a húst. Pl. pritaminpaprika, vagy akár pirított csirkemáj.(Így is nyugodtan eltehető másnapi sütésre.)
  4. A keveréket egy üveg sütőtálba tesszük, nem baj, ha vastag lesz! Sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
  5. Rizs:
  6. A kimért, megmosott rizst kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségűvízzel.
  7. Hozzátesszük a leveskockát, a lecsöpögtetett konzerv kukoricát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  8. Felforraljuk, jól átkeverjük.
  9. 10 percig minimumom lefedve forraljuk, majd a tüzet elzárva hagyjuk a rizst lefedve tálalásig.
  10. Tálalás előtt elkeverjük benne a kukoricát.
  11. A lilahagymához:
  12. A megtisztított,feldarabolt, felkarikázott hagymát kevés olajon, enyhe sózás, borsozás után a legmagasabb fokozaton enyhe pirulásig pároljuk-sütjük.
  13. Ez is elkészíthető előző nap, és szintén étkezés előtt gyorsan megcsinálható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Külön-külön is finomak, de a hús sós ízvilága, a rizs édeskés íze a kukorica miatt és a pirított lilahagyma íze nagyon jól harmonizál egymással.  Ezt a pirított hagymát mi sokféle ételhez esszük. Még a rántott húst is (akár mellé van rakva, akár bele van töltve, és úgy kirántva) elvarázsolja.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!