Csőben sült sajtos csirkemell
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz és zöldségekhez
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
8g füstölt sajt27 kcal
-
8g sajt29 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
13 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
33g gomba7 kcal
-
13g pritaminpaprika3 kcal
A rizshez
-
42g rizs149 kcal
-
2g leveskocka6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g csemegekukorica29 kcal
A párolt lilahagymához
-
83g lilahagyma30 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
517
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz és zöldségekhez
-
1200g csirkemellfilé1440 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
152 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
400g gomba85 kcal
-
160g pritaminpaprika34 kcal
A rizshez
-
500g rizs1790 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g csemegekukorica344 kcal
A párolt lilahagymához
-
1000g lilahagyma364 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
6203
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz és zöldségekhez
-
26g csirkemellfilé31 kcal
-
9.8g tejföl19 kcal
-
2.2g füstölt sajt7 kcal
-
2.2g sajt8 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
8.7g gomba2 kcal
-
3.5g pritaminpaprika1 kcal
A rizshez
-
10.8g rizs39 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.7g csemegekukorica7 kcal
A párolt lilahagymához
-
21.7g lilahagyma8 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
134
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.1 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1059.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 390 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 256.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 94 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
517
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 421.5 g
Zsír
-
Összesen 214.4 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1985 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12715 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 484 mg
-
Kálcium 1536 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 834 mg
-
Foszfor 5112 mg
-
Nátrium 4675 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 644.2 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 3072.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1533 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 219 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 160 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1866 micro
-
Kolin: 1879 mg
-
Retinol - A vitamin: 1275 micro
-
α-karotin 90 micro
-
β-karotin 2470 micro
-
β-crypt 1125 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3672 micro
Összesen
6203
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
A húshoz és zöldségekhez
-
10 dkg füstölt sajt
-
10 dkg sajt
-
4 db tojás
-
3 evőkanál burgonyakeményítő
-
ételízesítő ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
40 dkg gomba
A rizshez
-
50 dkg rizs
-
2 db leveskocka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
400 g csemegekukorica
A párolt lilahagymához
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz és zöldségekhez
- A hús:
- A feldarabolt húst és a többi hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük. (Ezt a keveréket el lehet készíteni előző nap is, lezárt edényben hűtőbe tenni, és másnap ebédnél készre sütni.)
- Hozzákeverjük azt, amivel épp gazdagítani szeretnénk a húst. Pl. pritaminpaprika, vagy akár pirított csirkemáj.(Így is nyugodtan eltehető másnapi sütésre.)
- A keveréket egy üveg sütőtálba tesszük, nem baj, ha vastag lesz! Sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
- Rizs:
- A kimért, megmosott rizst kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségűvízzel.
- Hozzátesszük a leveskockát, a lecsöpögtetett konzerv kukoricát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Felforraljuk, jól átkeverjük.
- 10 percig minimumom lefedve forraljuk, majd a tüzet elzárva hagyjuk a rizst lefedve tálalásig.
- Tálalás előtt elkeverjük benne a kukoricát.
- A lilahagymához:
- A megtisztított,feldarabolt, felkarikázott hagymát kevés olajon, enyhe sózás, borsozás után a legmagasabb fokozaton enyhe pirulásig pároljuk-sütjük.
- Ez is elkészíthető előző nap, és szintén étkezés előtt gyorsan megcsinálható.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 17542
- Feltöltés dátuma: 2012. március 05.
Ajánló
Tömény, kiadós étel. Ez az adag kétszeri étkezésre szól. Nyáron könnyíteni lehet rajta egy friss salátával. Ha a lilahagymát helyettesítjük legyen a salátában lilahagyma, ha a rizst helyettesítjük, legyen a salátában kukorica. Csak hogy megmaradjon az ízvilág.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Külön-külön is finomak, de a hús sós ízvilága, a rizs édeskés íze a kukorica miatt és a pirított lilahagyma íze nagyon jól harmonizál egymással. Ezt a pirított hagymát mi sokféle ételhez esszük. Még a rántott húst is (akár mellé van rakva, akár bele van töltve, és úgy kirántva) elvarázsolja.