Csőben sült ricottás-spenótos tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A mártáshoz
-
113g spenót19 kcal
-
63g ricotta94 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
16g medvehagyma23 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A tésztához
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
63g trappista sajt220 kcal
Összesen
1415
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A mártáshoz
-
450g spenót75 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A tésztához
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
250g trappista sajt880 kcal
Összesen
5653
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A mártáshoz
-
17.9g spenót3 kcal
-
9.9g ricotta15 kcal
-
9.9g tehéntúró15 kcal
-
8g főzőtejszín10 kcal
-
11.9g tejföl24 kcal
-
2.6g medvehagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A tésztához
-
19.9g spagetti tészta74 kcal
-
8g bacon31 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
9.9g trappista sajt35 kcal
Összesen
225
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.5 g
Zsír
-
Összesen 79.5 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3312.6 g
-
Cink 168 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 855 mg
-
Vas 132 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 931 mg
-
Nátrium 917 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 333.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 799 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 396 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 17 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 76 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 474 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4626 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9909 micro
Összesen
1415
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 238.1 g
Zsír
-
Összesen 317.9 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 809 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13250.5 g
-
Cink 671 mg
-
Szelén 438 mg
-
Kálcium 3421 mg
-
Vas 529 mg
-
Magnézium 739 mg
-
Foszfor 3726 mg
-
Nátrium 3670 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 29 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 457.8 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1335.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3195 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 1584 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 68 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 305 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1895 micro
-
Kolin: 427 mg
-
Retinol - A vitamin: 1650 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18506 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39635 micro
Összesen
5653
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 527.1 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 736 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1577 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
A mártáshoz
-
25 dkg ricotta
-
2 dl főzőtejszín
-
3 dl tejföl
-
1 csokor medvehagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
A tésztához
-
50 dkg spagetti tészta
-
20 dkg bacon
-
só ízlés szerint
-
5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A mártáshoz
- A tésztát sós, 1 ek olajos vízben megfőzzük.
- Közben 2 ek olajon a felaprított bacont megpirítjuk.
- A kiengedett spenótot egy lábasba tesszük. A megtisztított fokhagyma gerezdeket belereszeljük. A medvehagymát megmossuk, és jól lerázzuk róla a vizet, felcsíkozzuk. Hozzátesszük a spenóthoz. Tűzre tesszük, és pár perc alatt összemelegítjük, közben sózzuk, borsozzuk.
- Ezután lehúzzuk a tűzről. Belekeverjük először a túrót, elkeverjük, utána a ricottát. Ezzel is elkeverjük a spenótos-medvehagymát, majd a főzőtejszínt, és a tejfölt is belekeverjük. Ha kell, utánasózunk.
- Ha a tészta megfőtt, akkor leszűrjük, de nem öblítjük le, és a baconhöz adjuk. Jól összekeverjük.
- Ezután a spenótos mártással is összekeverjük alaposan (én a tésztafőzőben kevertem össze, hogy beleférjen minden, és kényelmesen tudjam alaposan összeforgatni).
- Egy tepsit kikenünk 2 ek olajjal, és beleöntjük a tésztát, elegyengetjük. A sajtot lereszeljük, és egyenletesen rászórjuk a tetejére.
- Hideg sütőbe tesszük, és 200 fokon kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Forrón tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x37
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4440
- Feltöltés dátuma: 2013. április 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
A spenót, a túró, a tészta, a tejföl és a medvehagyma a gyengém. Gondoltam, hogy ezeknek a felhasználásával készítem el a szombati ebédet. Nagyon finom lett. Biztos, hogy ezt a tésztaételt még sokszor el fogom készíteni. Csak ajánlani tudom ezt a finomságot.