r
Nosalty Logó

Csőben sült ricottás penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csőben sült ricottás penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 469 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3749 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 469 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8624.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    536 mg
  • Kálcium
    2164 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    3372 mg
  • Nátrium
    1930 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1258.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1296 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1336 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 3749 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    529 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük, leszűrjük.
  2. A húst megsózzuk, megborsozzuk, és egy nagy edényben sütni kezdjük. Fehéredésig pirítjuk, majd hozáadjuk a kockára vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát, oregánót, bazsalikomot, és tovább pirítjuk. (Ha friss fűszernövényt használunk, csak a végén adjuk a húshoz!)
  3. Hozzáadjuk a paradicsomot, 1 dl vizet, és tovább forraljuk (kb. 5 percig). Végén sózzuk, borsozzuk.
  4. A paradicsomszósz felét egy jénaiba tesszük, a másik feléhez hozzáadjuk a ricottát és a parmezánt.
  5. A ricottás keveréket a tésztába keverjük, és ezt is a jénaiba tesszük, tetejére mozzarellát szórunk.
  6. Sütőbe tesszük, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18421
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 29.

Ajánló

Bármilyen húsból elkészíthetjük,és a mozzarellát trapista sajtal is helyettesíthetjük.Most én is ezt tettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik este nagyon megéheztünk, és össze kellett dobni valamit, ezért is elnézést kérek a fotóért, de késő este készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...