Csőben sült gomba újkrumplival Zolitól
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
250g újkrumpli154 kcal
-
63g füstölt sajt205 kcal
-
25g kenőmájas76 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
9 kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
1000g újkrumpli616 kcal
-
250g füstölt sajt820 kcal
-
100g kenőmájas305 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
35 kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
23.4g csiperkegomba5 kcal
-
46.7g újkrumpli29 kcal
-
11.7g füstölt sajt38 kcal
-
4.7g kenőmájas14 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
5.6g fokhagyma8 kcal
-
0.7g olívaolaj7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g margarin7 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 35 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 780.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 362 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 324.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 1098 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.9 g
Zsír
-
Összesen 140.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 552 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3121.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 399 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 1449 mg
-
Nátrium 814 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1296.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4407 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 211 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 541 mg
-
Retinol - A vitamin: 4393 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 530 micro
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Hozzávalók
-
1 kg újkrumpli
-
2 db tojássárgája
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek olívaolaj
-
1 csipet bors
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
- Egy lábasban vizet teszünk fel forrni.
- Alaposan megmossuk a gombákat, és a tönkjükből levágunk egy szeletet. Nem kell a héjukat lehúzni. Ez egy teljesen téves nézet a gombák tisztításáról. Óvatosan kivesszük a kalapokból a tönköket. A kalapokat enyhén besózzuk, a tönköket apróra vágjuk.
- Az újkrumplikat dörzsivel tisztára dörzsöljük, és beletesszük a közben már lobogó vízbe egy kis só kíséretében. Erre azért van szükség, mert a gomba sokkal hamarabb megpárolódik, mint a krumpli.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Az új fokhagymákat kinyomjuk a héjukból.
- A vöröshagymát az olívaolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát és a fokhagymát. Addig pirítjuk, ameddig a gomba levet nem ereszt.
- Belenyomjuk a kacsamájast, és egy csipet borssal ízesítjük. Alaposan összekeverjük. Szükség szerint sózhatjuk, de figyelembe kell venni, hogy a kacsamájas és a füstölt sajt is sós. Levesszük a tűzről, mert nem rántottát szeretnék sütni, és belekeverjük a tojássárgákat.
- Közben a krumpli félig megfőtt. Leöntjük a levét, és tésztaszűrőben lecsepegtetjük.
- A gombafejeket megtöltjük a kacsamájas masszával, és a kikent tepsibe tesszük a töltelékkel felfele. Mellé rakjuk a lecsöpögtetett krumplit. Az olajszóróval az egészet lespricceljük olajjal. Flancolok, mert van, de megfelel a szilikonecsettel vékonyan lekenés is.
- Alufóliával letakarjuk a tepsit, és előmelegített sütőben pároljuk közepes lángon 20 percig.
- Kivesszük a tepsit a sütőből, és levesszük óvatosan a fóliát. Megszórjuk vastagon a reszelt füstölt sajttal, és a sütőbe visszatéve,rápirítjuk. Ekkor kb. 200 fokosra állítjuk a sütőt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 158
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10686
- Feltöltés dátuma: 2012. június 20.
Ajánló
Ellentétban a diszkoszos, cserépköcsögös receptjeimmel, ez egy igazán könnyű, vegetáriánus étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Családom nagyon szereti a gombát (kivéve az idősebb unokánkat) és az újkrumplit. Most a piacon már mindkettő elérherő áron kapható. A piac előnye még az is, hogy magam válogathatom ki a megvenni kívánt árut. A fokhagymát a saját kis fűszerkertemben termeltem. Még tavaly ősszel elduggattam a gerezdeket, amelyek tavasszal szépen kihajtottak. Elég kicsikre sikerültek, de az enyémek. Valahol olvastam az elkapart csirkemájjal töltött gombafejekről. Nem lévén friss csirkemáj - viszont tömlős kacsamájas volt a hűtőben - ezt a megoldást választottam. A csőben sütést (miért nevezték el így ?) sűrűn használom, mert egyszerű és ízletes megoldás. Eredménye egy finom laktató, könnyen elkészíthető étel, amit csak ajánlani tudok.