Kenőmájas
Leírás
A Magyar Élelmiszerkönyv alapján májas szóval csak az a termék illethető, amelyben a máj aránya legalább 12%. A kenőmájas készülhet sertés-, borjú-, kacsa-, liba-, csirkemájból, a hústartalom 70%-ának az adott állatból kell származnia, hogy baromfi- vagy sertésmájasnak nevezhessék. Vegyes baromfihús 70%-os felhasználása esetén baromfimájasról beszélhetünk. A kenőmájas a máj mellett egyéb állati eredetű összetevőket (sertés fejhúst, bőrkét, egyéb belsőségeket), fűszereket, hagymát, gyakran színezéket, tartósítószert és ízfokozókat is tartalmaz. A kenőmájas állaga krémes, kenhető. Kapható konzerv, tubusos, műbélbe, fóliába töltött változata is.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Kenőmájas
fehérjetartalom
12.38 g
zsírtartalom
118024.638 g
szénhidráttartalom
5.89 g
víztartalom
53.53 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
700 mg
Foszfor
230 mg
Kalcium
22 mg
Magnézium
12 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.19 g
Niacin - B3 vitamin
4.3 mg
Retinol
4091 µg
A vitamin
4091 µg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
12.38 g
Zsír
telített zsírsav
9.925 g
egyszeresen telített zsírsav
12.286 g
többszörösen telített zsírsav
2.427 g
koleszterin
118 g
ásványi anyagok
Kalcium
22 mg
Vas
8.85 mg
Magnézium
12 mg
Foszfor
230 mg
Nátrium
700 mg
Cink
2.3 mg
Réz
0.24 mg
Mangán
0.155 mg
Szelén
58 µg
szénhidrát
rost
2.5 g
cukor
1.65 g
víz
53.53 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.272 mg
Riboflavin - B2 vitamin
1.03 mg
Niacin - B3 vitamin
4.3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
2.95 mg
Folát
30 µg
Retinol
4091 µg
B12 vitamin
13.46 µg
A vitamin
4091 µg
C vitamin
3.5 mg
B6 vitamin
0.19 g