Kenőmájas

A Magyar Élelmiszerkönyv alapján májas szóval csak az a termék illethető, amelyben a máj aránya legalább 12%. A kenőmájas készülhet sertés-, borjú-, kacsa-, liba-, csirkemájból, a hústartalom 70%-ának az adott állatból kell származnia, hogy baromfi- vagy sertésmájasnak nevezhessék. Vegyes baromfihús 70%-os felhasználása esetén baromfimájasról beszélhetünk. A kenőmájas a máj mellett egyéb állati eredetű összetevőket (sertés fejhúst, bőrkét, egyéb belsőségeket), fűszereket, hagymát, gyakran színezéket, tartósítószert és ízfokozókat is tartalmaz. A kenőmájas állaga krémes, kenhető. Kapható konzerv, tubusos, műbélbe, fóliába töltött változata is.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
12.38 g
zsírtartalom
118024.638 g
szénhidráttartalom
5.89 g
víztartalom
53.53 g
Nátrium
700 mg
Foszfor
230 mg
Kalcium
22 mg
Magnézium
12 mg
B6 vitamin
0.19 g
Niacin - B3 vitamin
4.3 mg
Retinol
4091 µg
A vitamin
4091 µg
fehérje
12.38 g
Zsír
telített zsírsav
9.925 g
egyszeresen telített zsírsav
12.286 g
többszörösen telített zsírsav
2.427 g
koleszterin
118 g
ásványi anyagok
Kalcium
22 mg
Vas
8.85 mg
Magnézium
12 mg
Foszfor
230 mg
Nátrium
700 mg
Cink
2.3 mg
Réz
0.24 mg
Mangán
0.155 mg
Szelén
58 µg
szénhidrát
rost
2.5 g
cukor
1.65 g
víz
53.53 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.272 mg
Riboflavin - B2 vitamin
1.03 mg
Niacin - B3 vitamin
4.3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
2.95 mg
Folát
30 µg
Retinol
4091 µg
B12 vitamin
13.46 µg
A vitamin
4091 µg
C vitamin
3.5 mg
B6 vitamin
0.19 g
Bár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
NosaltyMa krémlevessel kedveskedünk, hátha maradt még sárgarépa, amit nem rágott el a nyuszi húsvétkor, és egy könnyed citrusos tésztasalátát kínálunk főételnek, garnélával. A desszertnek is hagyjunk időt és helyet, mert narancsos palacsintára szavaztunk.
NosaltyHatalmas érvágás ennek az országnak, hiszen évente több millió tonna rizs fogy náluk.
NosaltyBár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
Az életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...
Ezt a receptet nagyjából magamtól találtam ki. Egyszer ettem vendégségben hasonlót, és annyira ízlett, hogy otthon kikísérleteztem. (Ahelyett, hogy elkértem volna a receptet:).)
Hetek óta tervezem, hogy feltöltöm ide anyukám "messze földön híres" rakott tésztáját, ami voltaképpen semmi extra, viszont elképesztően finom. Legalábbis a mi családunkban dobogós ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!