Kenőmájas

Kenőmájas

Leírás

A Magyar Élelmiszerkönyv alapján májas szóval csak az a termék illethető, amelyben a máj aránya legalább 12%. A kenőmájas készülhet sertés-, borjú-, kacsa-, liba-, csirkemájból, a hústartalom 70%-ának az adott állatból kell származnia, hogy baromfi- vagy sertésmájasnak nevezhessék. Vegyes baromfihús 70%-os felhasználása esetén baromfimájasról beszélhetünk. A kenőmájas a máj mellett egyéb állati eredetű összetevőket (sertés fejhúst, bőrkét, egyéb belsőségeket), fűszereket, hagymát, gyakran színezéket, tartósítószert és ízfokozókat is tartalmaz. A kenőmájas állaga krémes, kenhető. Kapható konzerv, tubusos, műbélbe, fóliába töltött változata is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Kenőmájas

fehérjetartalom

12.38 g

zsírtartalom

118024.638 g

szénhidráttartalom

5.89 g

víztartalom

53.53 g

gramm kenőmájas?

Top ásványi anyagok

Nátrium

700 mg

Foszfor

230 mg

Kalcium

22 mg

Magnézium

12 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.19 g

Niacin - B3 vitamin

4.3 mg

Retinol

4091 µg

A vitamin

4091 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12.38 g

Zsír

telített zsírsav

9.925 g

egyszeresen telített zsírsav

12.286 g

többszörösen telített zsírsav

2.427 g

koleszterin

118 g

ásványi anyagok

Kalcium

22 mg

Vas

8.85 mg

Magnézium

12 mg

Foszfor

230 mg

Nátrium

700 mg

Cink

2.3 mg

Réz

0.24 mg

Mangán

0.155 mg

Szelén

58 µg

szénhidrát

rost

2.5 g

cukor

1.65 g

víz

53.53 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.272 mg

Riboflavin - B2 vitamin

1.03 mg

Niacin - B3 vitamin

4.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.95 mg

Folát

30 µg

Retinol

4091 µg

B12 vitamin

13.46 µg

A vitamin

4091 µg

C vitamin

3.5 mg

B6 vitamin

0.19 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...